Vlada Srbije Nemanjina
Alo!/Rajko Ristić
Vlada Srbije Nemanjina

Alo!/Rajko Ristić

Vlada Srbije Nemanjina, Foto: Alo!/Rajko Ristić

Taman što su ministri odahnuli nakon najave premijerke Ane Brnabić da rekonstrukcija Vlade za sada nije prioritet, suočili su se sa još većim problemom - u vidu morbila!

Kako „Alo!” ekskluzivno saznaje, otkad se pojavila informacija da su male boginje stigle u Nemanjinu, svi ministri su poprilično uplašeni.

- Iskreno, nije im svejedno. Kada su saznali da je dvoje zaposlenih u Nemanjinoj 11 obolelo, uhvatila ih je panika. Poneki su počeli da peru ruke „asepsolom“ - objašnjava naš izvor i dodaje da zasad nijedan od ministara nema simptome.

Ivica Dačić

Alo!/Rajko Ristić

Ivica Dačić, Foto: Alo!/Rajko Ristić

Ivica Dačić, potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova, potvrdio je juče za „Alo!” da članovima Vlade nije svejedno. On je poručio da ni ministri ne treba da budu izuzetak kada je reč o vakcinaciji.

- Nisam čuo za to, jer sam bio na putu. Boginje su ozbiljna stvar i treba svi da se vakcinišu. Pozivam sve roditelje da obavezno vakcinišu svoju decu. Ni ministri ne treba da budu izuzeti iz vakcinacije - kazao je Dačić i istakao da se mora povesti računa o vakcinaciji.

- Još nema straha, ali nije svejedno kada čujete da je neko u Vladi zaražen. Moramo povesti računa o vakcinaciji, nećemo valjda da pravimo karantine kao u srednjem veku - zaključio je on.

Slavica Đukić Dejanović

Alo!/Dejan Briza

Slavica Đukić Dejanović, Foto: Alo!/Dejan Briza

Slavica Đukić Dejanović, ministarka bez portfelja zadužena za populacionu politiku, rekla je za „Alo!” da nije imala kontakt sa obolelima.

- Mislim da nisam imala kontakt sa obolelima. Kabinet na čijem sa ja čelu je u Novom Beogradu - rekla je ministarka.

Podsećanja radi, od malih boginja obolelo je dvoje zaposlenih u Vladi Srbije, zbog čega je organizovano testiranje svih ministara i službenika. Kako piše „Blic“, od morbila boluju pripadnik obezbeđenja i čistačica, a ukoliko se testiranjem pokaže da neko od zaposlenih nema dovoljan broj antitela, biće odmah vakcinisan.

Prema poslednjim podacima Instituta za javno zdravlje „Milan Jovanović Batut“, od oktobra 2017. u Srbiji su registrovana 4.292 slučaja malih boginja, od kojih je 2.265 potvrđeno na Institutu „Torlak“. Od komplikacija izazvanih malim boginjama umrlo je 12 osoba, a poslednja žrtva bio je muškarac iz Tutina.

Komentari (5)

023

01.04.2018 11:45

Да ли обичан свет плаћа тестирање , ако је договор да, да ли министри плаћају тестирање ?.

Pera Detlic

01.04.2018 11:57

Ajde da sacekamo da vidimo hoce li neki ministar da krepa pa da se vakcinisemo.

XXL

01.04.2018 12:12

Zašto nisu pelcovani protiv boginja?

ljubica

01.04.2018 13:44

Da nije vakcinacije ne bi bilo ni obolelih, kao sto nije bilo ni do sada. Narocito ne bi bilo smrtnih slucajeva. Deca bi prelezala boginje i polse dana bila zdrava kao sto je bilo poslednjih godina.

Sojic

01.04.2018 14:05

Oni bar mogu kod veterinara da se pregledaju