Ivica Dačić
alo.rs
Ivica Dačić

alo.rs

Ivica Dačić, Foto: alo.rs

Ivica Dačić, šef diplomatije jedva je izvukao živu glavu i to u dva navrata za 12 sati! Prvo je u Somaliji, u Mogadišu preživeo teroristički napad ekstremističke grupe Al Šababa, da bi nekoliko sati kasnije, u putu za Srbiju, došlo do kvara na avionu zbog čega je državni falkon morao prinudno da sleti u Atinu!

Tokom sastanka Dačića i predsednika Somalije, u predsedničkoj palati u Mogadišu, eksplodirao je automobil bomba ispred rezidencije. U napadu, za koji je odmah odgovornost preuzela ekstremistička grupa Al Šabab, povređeno je 13 osoba, a njih šestoro je poginulo.

Šef diplomatije je odmah nakon napada rekao da se nije uplašio i da se, prema protokolu, vraća za Srbiju posle višednevne turneje po afričkim zemljama. Međutim, samo nekoliko sati kasnije dogodila se drama na nebu. Na vladinom falkonu došlo je do kvara, upalio se crveni alarm za beteriju u akumulatoru i delegacije je morala prinudno da sleti.

- Piloti su rekli da im se upalio crveni alarm za bateriju u akumulatoru, i da moramo odmah da sletimo, jer može da dođe do požara i eksplozije. Srećom bili smo blizu Atine, pa smo prinudno sleteli, tamo su nas na aerodromu čekale ekipe za prvu pomoć i spasavanje, vatrogasci, itd... Tako da su morali da pronađu nove baterije. To je sve trajalo četiri, pet sati i onda smo istim avionom, falkonom, stigli u Beograd oko tri ujutru... - kaže Dačić.

Iako je u jednom danu, odnosno za 12 sati, preživeo dve stresne situacije kada mu je život visio o koncu, Dačić navodi da ga to nije izbacilo iz koloseka.

- Ja sam više oguglao, tako da ni na šta ne reagujem - kaže Dačić i dodaje:

- Ja kao da imam deset života.

Ovo nije prvi put da se Dačić nađe u opasnoj situaciji - više puta je govorio da je tokom posete afričkim zemljama leteo bez potrebnih dozvola, da su preleteli i iznad Kameruna gde je u tom trenutnu bio građanski rat. Pre sedam godina, kod Požege, na prvo vozilo (policijsko) iz pratnje ministra policije Ivice Dačića naleteo je automobil "reno megan". Policijski auto je bio potpuno smrskan, a da nije bilo njega vozač "megana" bi udario direktno u Dačićev auto.

Pre sedam godina, u vreme kada je Dačić bio premijer i ministar policije, muškarac, Ivan S. (24), iz Čačka, pozvao je 192 i poručio operateru da će pobiti Dačićevu decu. On je uhapšen, a Dačić je tada poručio da se sekira zbog porodice. Ovo nisu jedine pretnje koje dobija njegova porodica. Kako je nedavno rekao Dačić, često mu stižu anonimna pisma u kome mu poručuju da će mu "otrovati familiju", "da zapamti kad je zadnji put video sina i ćerku", da će ga "strpati u gepek".

OVA DVA MUŠKARCA STOJE IZA PADA ŠTRAHEA! Ovako su mu advokat i detektiv namestili klopku, pa snimili SKANDALOZAN video!

ZAHTEV KOJI SE NE ODBIJA Kolinda prisvojila nešto njegovo, a Putin dolazi u Zagreb da ga LIČNO TRAŽI NAZAD!

OBELODANIO ZAVERU Lazanski najstrašnije raskrinkao Kolindu! Otkrio je sve hrvatske planove za novi udar na Srbiju!

Komentari (2)

Sojic

23.05.2019 18:01

Docice mu svevisnji glave kad tad!

Mare

23.05.2019 18:11

@Sojic - Kome ? Jel to ro pretis Srbinu?