Sulejman Ugljanin
Printscreen
Sulejman Ugljanin

Printscreen

Sulejman Ugljanin, Foto: Printscreen

- Zadovoljan sam što ćemo sada sa više političkih opcija deliti odgovornost i što ćemo zajedno pobediti tu neman, fašističku tvorevinu srpsku državu Srbiju, koja želi da legalizuje genocid i zločine kao sredstvo osvajanja teritorija i rešavanja političkih pitanja - rekao je on.

Ugljanin je pobedu slavio na mitingu u Novom Pazaru, a tokom slavlja je okupljenima poručio i da je Aleksandar Vučić poražen u Novom Pazaru. Pristalice BNV-a su njegovo obraćanje prekidale više puta, uzvikujući: „Sandžačka republika”, „Živela sandžačka zastava”, „Suljo mi te volimo”, „Vučiću, pederu”...

Pročitajte još:

 

Izjave Sulejmana Ugljanina juče je osudio Branko Ružić, ministar lokalne uprave i državne samouprave.

- Nacionalni saveti nacionalnih manjina, u skladu sa zakonom, nisu mesto za promovisanje bilo kojih političkih ciljeva. Manjak manira, nekultura, kao i nepoštovanje Ustava Republike Srbije dovoljno govore o tome koliko je dotični političar zarobljen u ekstremističkoj fazi svojih političkih prapočetaka - rekao je on za „Alo!”.

Dragaš: Država treba da reaguje

Dr Orhan Dragaš, direktor Međunarodnog instituta za bezbednost, smatra da Ugljanin otvoreno zagovara separatizam i da bi državni organi trebalo da reaguju. „Sulejman Ugljanin je već odavno prešao granicu demokratskog ponašanja i tokom izbora za nacionalni savet Bošnjaka najotvorenije zagovara separatizam. Ovakvoj politici i retorici nadležni državni organi moraju najodlučnije da se suprotstave, bez ikakve bojazni da će time narušiti nečija manjinska prava”, naveo je Dragaš u pisanoj izjavi.

Osuda je stigla i od Rasima Ljajića, lidera SDPS-a, koji je ocenio da su Ugljaninove poruke neprihvatljive i dodao da svaka konfrontacija sa državom nanosi štetu upravo građanima u Sandžaku.

- Niko nam neće više pomoći od Vlade i institucija države u kojoj živimo. Posebno su neprihvatljive i štetne izjave koje su date protiv predsednika Aleksandra Vučića, jer lično znam koliko se zalaže i koliko mu je stalo da popravimo infrastrukturu u Sandžaku i da se radi na ekonomskom razvoju regiona - naveo je on i dodao da je pogrešno poistovećivati izbore za savete nacionalnih manjina sa političkim izborima.

Prema preliminarnim rezultatima, najviše glasova na izborima za Nacionalne savete nacionalnih manjina u Novom Pazaru osvojila je lista „Samoopredeljenje” Sulejmana Ugljanina, koji je i aktuelni predsednik Bošnjačkog nacionalnog veća, i koja će, prema procenama, imati 14 odborničkih mesta u budućem sazivu. „Matica Bošnjaka” Muamera Zukorlića imaće, prema preliminarnim rezultatima, 13 većnika, dok je lista „Vakat je” Saita Kačapora, koja je sa Ugljaninom potpisala koalicioni sporazum o predizbornoj i postizbornoj saradnju, a koju je Ljajić dve nedelje pre izbora podržao, dobila osam odborničkih mesta.

Zukorlić: Pobedili smo u Novom Pazaru

Muamer Zukorlić, nosilac liste „Matica bošnjačka”, izjavio je da je ta lista pobedila na izborima za BNV u Novom Pazaru i da je sa malom razlikom izgubila u Sjenici i Tutinu.

- Ono što je neprijatan deo priče jeste ono što govorimo godinama. Bošnjaci su taoci političkog mraka, posebno u Tutinu i delimično u Sjenici. Tamo gde jedna vlast preko dve decenije drži naš narod u ropstvu biće polje našeg delovanja u budućnosti - rekao je on.

Prema njegovim rečima, „Matica bošnjačka” dobila je najviše glasova i u Prijepolju, Beogradu, Novoj Varoši, Priboju i drugim gradovima u Srbiji.

 

Komentari (4)

x

06.11.2018 08:22

Tito je ovakve slao ili u Južnu Ameriku ili na Goli otok.

Сараџогла

06.11.2018 18:11

@x - Титини би овакве стрељали на лицино место!А на Голи оток се ишло када комшију мрко погледаш.Ја нисам био члан комуниста јер нисам имао због чега да црвеним.Највеће београдско село а само десет комуњара.Осам босанских срба и двоје мештана.Због грехова нашег мештанина у помагању у отимању принудног откупа по имену Живан Гавриловић смртно је страдало седам његових Гавриловића.Његов станар нехотице му је убио унуку!

Сараџогла

06.11.2018 12:20

У Албанији грк подигао грчку заставу ради почасти погинулимa и албански полицајци га стрљали!Сулејмане Угљанину,све што је било турско одавно је отишло у Турску.Ти знаш да си србин и као такав иди у Албанију и реци тамо што си овде рекао?Маузолеј ћемо да ти саградимо и величанствено да те сахранимо.Суљо,несрећо српска!Имаш ли ти децу јер ти свој јерес нећеш од бога да платиш.Да је Србија ,,фашистичка,, одавно би тебе не би било.

magistar

06.11.2018 12:46

pravo pitanje je:"zasto je suljo jos na slobodi?"