Sulejman Ugljanin
Tanjug/Sava Radovanović
Sulejman Ugljanin

Tanjug/Sava Radovanović

Sulejman Ugljanin, Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Sulejman Ugljanin, predsednik SDA Sandžaka, ponovo divlja! On je juče opleo po Stefanu Nemanji, utemeljivaču srpske države i rodonačelnikom dinastije Nemanjić, istakavši da je ratni zločinac te da je napisao platformu za zločine.

Pročitajte još:

Ugljanin je najpre istakao da „Srbi i Bošnjaci imaju potpuno suprotstavljene stavove o događajima iz bliže i dalje istorije, posebno kada se radi o zločinu genocida, zločinima nad Bošnjacima”.

Umesto Stefana Nemanje - Kulin Ban

Sulejman Ugljanin i Bošnjačko nacionalno vijeće zatražili su prošle godine od direktora i školskih odbora osam škola u Novom Pazaru, Tutinu i Prijepolju da donesu odluke o promeni naziva škola. Veće je predložilo da se u Novom Pazaru Osnovna škola „Vuk Karadžić“ preimenuje u „Muhamed Hevai Uskufi“, OŠ „Stefan Nemanja“ u „Kulin ban“, „Jovan Jovanović Zmaj“ u „Ahmed Ali Gurbi“, a „Desanka Maksimović“ u „Musa Ćazim Ćatić“.

- Sve koji su činili zločine nad Bošnjacima oni proglašavaju herojima. Stefana Nemanju, koji je napisao platformu za zločine, za istrebljenje naših predaka bogumila i Ilira ovde, na Saboru 1176. godine. Na toj platformi su Karadžić i Mladić i ranije Draža Mihailović ovde sprovodili zločine i genocid. Takvom zločincu su dali ulicu ovde i zvanje sveca, a osnovna škola u Novom Pazaru nosi ime zločinca koji je počinio veće zločine od Ratka Mladića.

Pročitajte žitije Svetog Simeona pa ćete znati o čemu se radi. Pročitajte tu platformu za istrebljenje Ilira, bogumila i njihovih potomaka. Dok budemo krili osećanja, živećemo u zabludi - kazao je Ugljanin te dodao:

- Srbija veliča ratne zločince, daje njihova imena ulicama, fakultetima... Sve dok je to tako nema razgovora o pomirenju.

Stefan Nemanja

Profimedia

Stefan Nemanja, Foto: Profimedia

Podsetimo, lider SDA je pre nekoliko godina tvrdio da je Sveti Sava, sin Stefana Nemanje, njegov predak, kao i svih ljudi iz Sandžaka, te da ga oni kao takvog nikome ne daju.

On je gostujući na Televiziji „Hepi“ u emisiji „Goli život” rekao je da je Sveti Sava njegov predak i da je on začetnik obnove Đurđevih stupova. Na pitanje novinara Milomira Marića da li je tačno da njegova monografija sadrži pola „Miroslavljevog jevanđelja“, a pola „Kurana“, odgovorio je: „Istina, to je tačno, to smo mi”.

Ugljanin se pridružio Đilasu, Jeremiću i Obradoviću!

Ugljanin je u martu objavio da je postao „1 od 5 miliona”, odnosno najbliži saradnik Dragana Đilasa, Vuka Jeremića i Boška Obradovića. On je na konferenciji za novinare najavio da će njegova SDA organizovati protestne skupove u formi protestne šetnje i da u potpunosti podržava građanske proteste u Srbiji „1 od 5 miliona”, da u potpunosti prihvata „Sporazum s narodom“ Đilasa, Jeremića i Obradovića, kao i principe rada buduće ekspertske vlade.

 

Komentari (2)

maks

15.05.2019 23:00

...nije Apis bio lud,sto je imao Tankosica...

Đuro

15.05.2019 23:16

Tom ološu treba zabraniti svako političko djelovanje kao državnom neprijatelju a ne bi bila loša ni neka zatvorska lekcija