Dragan Đilas i Mlađan Đorđević
Alo / Vladimir Marković
Dragan Đilas i Mlađan Đorđević

Alo / Vladimir Marković

Dragan Đilas i Mlađan Đorđević, Foto: Alo / Vladimir Marković

Grad Beograd danas ima sistem socijalne zaštite koji brine o građanima i isplaćuje pomoć bez kašnjenja, dok se u vreme Dragana Ðilasa više od godinu dana kasnilo sa isplatom socijalne pomoći, izjavila je danas član Gradskog odbora SNS Nataša Stanisavljević i dodala da je bivša gradska vlast ostavila više od pet milijardi dinara duga za socijalna davanja.

Gradski prevoz, GSP

Alo!/Vladimir Marković

- Danas nam o socijalnoj politici pričaju oni koji su pre pet godina ostavili više od pet milijardi dinara duga za socijalna davanja i u čije vreme su građani duže od godinu čekali na isplatu socijalne pomoći - rekla je Stanisavljević novinarima reagujući na kritike odbornika Saveza za Srbiju (SzS) povodom godinu dana od konstituisanja vlasti u Beogradu.

Stanisavljević je navela da je, dok je Ðilas bio gradonačelnik, 3.500 porodilja dobijalo određenu vrstu pomoći, dok danas svaka od 17.500 porodilja u Beogradu dobija pomoć od Grada i to bez dana kašnjenja.

Goran Vesić

Alo!

Dodala je da su za vreme Ðilasovog mandata osobe sa invaliditetom bile uskraćene za mnoga prava, kao i da o odnosu bivše vlasti prema deci najbolje govore kakva su bila prihvatilišta za decu i uslovi u njiima, a kakva su danas.

- Izgradili smo sistem socijalne zaštite kakav građani zaslužuju i u kojem se pomoć građanima isplaćuje bez dana kašnjenja. Uspostavili smo nova prava i nove usluge koji znače konkretnu podršku našim građanima - rekla je Stanisavljević.

Andrija Jorgić Brankica Simanić Aleksandra Lučić

alo.rs

Govoreći o bivšoj vlasti u Beogradu, navela je da je stopa nezaposlenosti u glavnom gradu 2013.godine iznosila 25,5 odsto, a da je danas broj nezaposlenih ispod 10 odsto.