Studentski dom Subotica
Dejan Malagurski
Studentski dom Subotica

Dejan Malagurski

Studentski dom Subotica, Foto: Dejan Malagurski

 

Kapacitet celog objekta je 312 ležaja, radovi su izvođeni u periodu od sredine oktobra 2018. do kraja novembra 2019. godine, a u realizaciju ovog projekta ukupno je investirano 234,25 miliona dinara, odnosno 1,98 miliona evra.

Državni sekretar Milenković je rekao da je obnovom i dogradnjom Studentski dom „Ivo Lola Ribar“, koji je prve studente primio školske 1961/1962. godine, konačno dobio novo, moderno obličje kakvo već odavno zaslužuje.

–Obrazovanje u kontinuitetu za poslednje dve Vlade Republike Srbije predstavlja jedan od najviših državnih prioriteta, najviših državnih interesa, zbog toga je ovaj dan toliko značajan. Zahvaljujući dobroj saradnji države, Ministarstva prosvete i grada Subotice, kao i sluhu gradonačelnika Bogdana Labana i njegovog tima za prioritetna ulaganja, ova investicija vredna oko dva miliona evra će praktično unaprediti standard studenata i značajno poboljšati uslove za učenje u Subotici –kazao je Marko Milenković.

Uz podsećanje da je tokom minule četiri godine, protekle, kako je rekao, u znaku privlačenja domaćih i stranih investicija, otvaranja novih radnih mesta, oživljavanja Palića i velike posvećenosti realizaciji kapitalnih projekata, u razvoj Subotice ukupno investirano 15 milijardi dinara, gradonačelnik Laban je istakao da je rekonstrukcija i dogradnja Studentskog doma „Ivo Lola Ribar“ još jedan u nizu projekata čiju realizaciju je podržala Vlada Republike Srbije.

Studentski dom Subotica

Dejan Malagurski

Studentski dom Subotica, Foto: Dejan Malagurski

 

–Zajedno sa republičkom i pokrajinskom vladom, mnogo toga smo uradili u Subotici, za dobrobit svih njenih građana i za dobrobit naše dece. Siguran sam da ćemo ovim tempom i ovom energijom nastaviti i u narednom periodu i da će napredak ovog grada biti sve vidljiviji i priznatiji. Hvala studentima na strpljenju, trebalo je sačekati da se posle toliko godina renovira ovaj dom. Studenti su nam veoma bitni, njihovo znanje je nešto što i ubuduće treba da koristimo. Veoma je važno da ih i dalje podstičemo da nastave da uče, obrazuju se i ostanu u svojoj zemlji, da zajedno sa nama stvaraju i rade, kako na obnovi grada tako i na obnovi cele naše države – naglasio je gradonačelnik Laban.

Direktor Studentskog centra „Subotica“, Ranko Čuljković, zahvalio se državnom sekretaru Milenkoviću, gradonačelniku Labanu, projektantima, izvođaču radova i svima koji su na posredan i neposredan način učestvovali u realizaciji ovog projekta.

– Zahvalio bih se i našim studentima koji su imali strpljenja da sve vreme tokom trajanja radova budu s nama i da zajednički ovaj projekat dovedemo do kraja. U ovom objektu, u kome su bila zajednička kupatila, pre rekonstrukcije imali smo 460 krevata.

Izmenom projekta, gde je od dve sobe napravljena jedna i gde je svaka soba dobila kupatilo, znatno je smanjen broj ležaja, tako da je ukupan kapacitet Doma 312 ležaja. To znači da su sobe većinom dvokrevetne, opremljene najmodernijim nameštajem. Svaka soba ima kupatilo, čajnu kuhinju, internet vezu, kablovsku televiziju, većina soba je klimatizovana i mogu s ponosom da kažem da je ovo sada jedan od najboljih domova u Srbiji – istakao je Ranko Čuljković.

 BONUS VIDEO: 21. juna izađite i glasajte za našu decu