Aleksandar Vučić
Tanjug

 

Aleksandar Vučić

Tanjug

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug

* U Srbiju stižu kineski dronovi i letelice

* Srbija će tako biti duplo jača

* Naša zemlja sama razvija i "pegaze"

Predsednik Aleksandar Vučić rekao je danas nakon pokazne vežbe u Nikincima da je Srbija danas policijski i vojno neuporedivo snažnija nego u poslednjih 30 godina, a biće, kako kaže, dvostruko snažnija i to za veoma kratko vreme.

Vučić je najavio da se u narednih šest meseci očekuje dolazak bespilotnih letelica iz Kine.

Na Dan oslobođenja Beograda u Srbiju stiže moćan saveznik!

AUTOR: Sputnjik/D.S. DATUM I VREME: 07.09.2019. 12:09 Velika čast! Vučić i Medvedev u Moskvi, Foto: Tanjug/AP Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da očekuje da će naša država uskoro biti domaćin visokom ruskom zvaničniku radi zajedničkog obeležavanja 75. godišnjice oslobođenja Beograda u Drugom svetskom ratu.

To će prema njegovim rečima biti tri baterije dronova, odnosno šest ili devet letelica, koje će na različite načine moći da se podižu u vazduh, uključujući i poletanje sa automobila u pokretu, a biće naoružane i imaće razornu moć.

Nije želeo da otkriva tip letelica, ali je rekao da nisu na spisku za sankcije, zato što, kako je istakao, Srbija vodi računa da nas niko ne sankcioniše, jer su neki sebi dali za pravo da rade za šta hoće, a mi samo ono što oni zaborave da stave na listu.  Takođe, naveo je Vučić, uz kinesku tehnologiju, Srbija razvija i "pegaze", pa će se videti i srpske bespilotne letelice, koje će služiti za osmatranje terena, slanje podataka, izviđačka dejstva.

Aleksandar Vučić

Alo!/Masanori Jošida

Aleksandar Vučić, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Vučić je poručio da će Srbija danas policijski i vojno neuporedivo snažnija nego u poslednjih 30 godina, a biće i dvostruko snažnija, nego danas, za veoma kratko vreme. 

- Cilj nam je odvratimo svakoga od potencijalne ideje da izvrši agresiju, invaziju ili bilo kakav napad na Srbiju. To piše u svim savremenim doktrinama sveta i to je za nas od ključnog značaja, posebno u svetu koji nije bastion sigurnosti i sigurne budućnosti - rekao je Vučić.

On je istakao da su naše snage garant naše stabilnosti i budućnosti naše dece pa će i ulaganja biti još veća. 

- Nikome nećemo da krijemo, kao što ni od nas ne kriju, čak i kad se besmisleno naoružavaju - dodao je predsednik.

Na konstataciju novinara da se sve zemlje u regionu naoružavaju, Vučić je primetio da izgleda neverovatno, kao da je neko dao signal za sveopšte naoružavanje u Evropi i svetu. Dodao je da Srbija ne može da se meri sa mađarskim prijateljima, koji su za 500 miliona evra nabavili "avram" rakete, koje će da stavljaju na avione, jer Mađarska ima više novca od nas, ali i istakao da nam je ta zemlja iskren prijatelj i da nam tu nikakva opasnost ne dolazi. Takođe, primetio je i da se Rumunija ozbiljno naoružava, kao i Bugarska, ali i Hrvatska. 

 

PROČITAJTE JOŠ:

 

- Hrvati se ozbiljno naoružavaju. Imaju ozbiljnu vojsku. Pitao bih neke koji im poklanjaju 60 ''bredlija'' čemu to služi - dodao je Vučić. 

Predsednik Srbije je istakao da je Srbija do sada uložila 650 miliona evra, a moraće i još više, jer ekonomija snaži, pa će morati da se poveća i budžet za Ministarstvo odbrane i MUP.

Ono čime nije zadovoljan je, kako kaže, nedovoljna promišljenost i zagledanost u budućnost domaće namenske industrije.

- Tim pitanjem ćemo da se pozabavimo i jačanjem naše namenske industrije - rekao je Vučić.

BONUS VIDEO: Pitali smo Aleksandra Vučića kada će biti uveden VOJNI ROK i šta piše u u ličnoj poruci od Putina