Siniša Mali
printscreen
Siniša Mali

printscreen

Siniša Mali, Foto: printscreen

- Beograd je najveći grad regiona, privredni i politički centar Srbije. Ovo je zemlja sa skoro sedam miliona stanovnika... - ovom rečenicom je Filip Čukanović, voditelj Prve televizije, počeo emisiju u kojoj je Siniša Mali otkrio intimne i lične stvari o sebi. 

Mali je izašao iz Ministarstva finansija, a Filip ga je dočekao.

- Ministre, vi u odelu, ja sa torbom za trening. Radna subota! - rekao je Filip.

- Radna, ali idemo malo da se zabavimo - rekao je ministar. 

Siniša Mali

printscreen

Siniša Mali, Foto: printscreen

Potom su ušlu u auto, a ministar Mali je skinuo kravatu:

- Lakše mi je da vozim, a na kraju krajeva, vikend je - Filip mu je uzeo kravatu, a onda rekao da je čuo da pravi žurke u kolima.

- Da, samo posle teških sastanaka. Pustim neku muziku. Uglavnom je stara muzika, Riblja Čorba, Bijelo Dugme... To bude glasno. Mora da se napravi ravnoteža. I onda kada imaš teške razgovore, negde moraš da izbaciš tu energiju. Ako nije domaća muzika, onda je to nešto iz moje mladosti, hard-core ili punk. Polagao sam još jedan ispit, verovao ili ne, 52 odsto je prolaznost, a ja sam u septembru otišao u Frankfurt i položio odmah - rekao je Mali, a onda su stigli kolima na Adu. Potom su se presvukli u kolima.

Ministar i voditelj su počeli sa razgibavanjem. 

- Ova majica mi je iz Berlina, sa maratona. Imao sam samo jedan cilj u Berlinu, a to je da trčim ispod 4 sata i 30 minuta, i to sam ostvario. Bilo je super - rekao je Mali, a potom su voditelj i on, krenuli da trče.

Siniša Mali

printskrin

Siniša Mali, Foto: printskrin

Mali je otkrio da svaki vikend trči, kao i da se redovno priprema za trke u kojima učestvuje.

- Međutim, ima jedna stvar... Niko ne može da te pripremi da trčiš 42 kilometra... Tu je stvar u glavi. Treba trčati četiri i po sata. Trudim da se opustim i da me nosi ona publika koja nas gleda, bodri, daje nam energiju. Tada razmišljam samo o sledećoj krivini. Nikada ne treba misliti o tome da je cilj previše udaljen, onda čovek pomišlja da odustane. Maraton je borba sa samim sobom, nema rezultata, pa da kažeš bolji sam od ovog ili onog, jednostavno pokušavaš da prevaziđeš svoj rezultat u odnosu na prošli maraton i da ostvariš cilj koji ne može da ostvari mnogo ljudi. Jedna prednost trčanja je zdrav život, a druga relaksacija - ispričao je Mali.

Siniša Mali

printscreen

Siniša Mali, Foto: printscreen

Ministar i voditelj su se posle nekog vremena zajedničkog trčanja rastali, a onda ponovo našli u teretani, gde ministar Mali često dolazi kako bi prisustvovao treningu svoje dece, ali neretko i sam trenirao sa njima.

Njegov sin Viktor odlučno je tvrdio da je bolji od svog oca u stonom tenisu, ali i gimnastici, što je nasmejalo voditelja i ministra.

Mali je zajedno sa sinom Viktorom izvodio gimnastičke akrobacije, pokazujući zavidnu formu i izdržljivost, ali i nežnu stranu kao brižni otac koji mu je pomagao.

- Oduvek se bavim sportom. Trenirao sam plivanje, tenis, atletiku, karate, gimnastiku, a od pre par godina sam počeo da trčim. Tako vaspitavam i svoju decu. Tri puta nedeljno idu na gimnastiku, a vikendom eventualno na neko plivanje - istakao je Mali.

Kako je sve izgledalo pogledajte u priloženom snimku: