U ponedeljak se sprema veliko hapšenje, Kosovska Mitrovica će ostati nezaštićena!

Alo.rs/ M. I. | vesti 2019-05-17 08:10:18 2019-05-17 08:10:18

Vučić je u dnevniku govorio o situaciji na Kosovu, prvenstveno o rezoluciju o "Genocidu Srbije na Kosovu".

Screenshoot RTS

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gostuje jutros u 8 časova, u dnevniku na Radio Televiziji Srbije.

Pročitajte još:

Vučić je u dnevniku govorio o situaciji na Kosovu, prvenstveno o rezoluciju o "Genocidu Srbije na Kosovu", koju su takozvani poslanici Skupštine Kosova sinoć usvojili.

Na početku je predsednik, komentarišući izjavu Kadrija Veseljija o "genocidu Srbije na Kosovu",, rekao da mu se čini da pojedini narodi na Balkanu ne mogu da nađu sebi put u budućnost i prema srpskom narodu i da ne mogu da se okrenu ni radu ni poslu ni trgovini, ni ekonomiji.

- Problem je što Evropa i svet nisu reagovali kada su uvodili takse, odbili da formiraju ZSO, optuživali Srbe za sve moguće zločine, formirali Vojsku Kosova. Mene brine da taj začarani krug još nije zatvoren i da će od ponedeljka, prema našim informacijalma, uhapsiti 26 policajaca sa Severa Kosova i još 15 lica pod izgovorom da su učestvovali u korupciji. Sve se to radi kako bi Kosovska Mitrovica ostala nezaštićena - rekao je Vučić.

Zatim bi, kako kaže, sledio završni čin pokušaja potpunog ovladavanja prostorom gde žive Srbi na KiM. "Onda bi rekli – doveli smo vas pred svršeni čin kao Hrvati pre 'Oluje'", kaže Vučić i ističe da je Srbija o tome obavestila međunarodne institucije.

 

 

 

Expand player
Pogledajte više