U Holandiji vodenim topovima na građane, ministar pravosuđa se meša u sudsku vlast! (FOTO/VIDEO)

Alo.rs | vesti 2021-01-27 11:22:36 2021-01-27 11:22:36

Neredi u Holandiji u kojima je bez suzdržavanja pokazana brutalnost policije, onda kada su čuvari reda pod punom opremom krenuli da guše demonstracije upotrebljavajući čak i vodene topove u borbi sa demonstratntima, nisu zapali za oko Tanji Fajon koja je inače, letos, srčano kritikovala delovanje srpske policije u borbi sa neredima u prestonici

screenshot/Lični stav

Treći dan je prošao u jezivim neredima, a Holanđani su na policiju bacali čak i zapaljive koktele. Razlog je usporena vakcinacija koja za sobom vuče i nove restrikcije u borbi sa virusom COVID-19, kojih je tamošnji narod, sudeći po ponašanju, sit.

Policijski čas je bio kap koja je prelila čašu, pa su besni građani maltene rušili i lomili sve pred sobom. Zbog situacije koja preti da postane kritičnija nego što već jeste, oglasio se ministar pravosuđa Ferd Graperhause, ministar holandskog pravosuđa.

On je rekao da je situacija takva da zahteva ozbiljan pristup policije.

- Policija je u ozbiljnoj akciji, puno ljudi je uhapšeno. Svi treba da znaju da će počinioci biti kažnjeni. Pravosuđe će raditi brzo i uhapšeni će biti osuđeni na zatvorsku kaznu. Vlasnicima trgovina je već dovoljno teško, a oni koji misle da treba da pljačkaju su stvarno glupi - zaključio je ministar pravosuđa.

 

Brutalnost tamošnje policije je nešto što se može videti na internetu preko fotografija ili video snimaka.

Građani i policija su u ozbiljnom sukobu, ali to nije tema za razmišljanje Tanje Fajon, predsednice Odbora Evropskog parlamenta za stabilizaciju i pridruživanje Srbije i EU koja ne gleda u svoje dvorište.

Pročitajte još:

 

Expand player
Pogledajte više