Miloš Vučević
Grad Novi Sad
Miloš Vučević

Grad Novi Sad

Miloš Vučević, Foto: Grad Novi Sad

Saradnja Republike Srpske i Republike Srbije nikada nije bila bolja. Da taj odnos dobro funkcioniše, pokazuje čitav niz aktivnosti na raznim poljima. Najvidljivija za građane je oblast ekonomije i zajedničkih investicija, ocenio je, gostujući putem Skype uključenja na TV BN, gradonačelnik Novog Sada i potpredsednik SNS Miloš Vučević.

Miloš Vučević

Grad Novi Sad

Miloš Vučević, Foto: Grad Novi Sad

- Trenutno ne postoji ni jedna opština u Republici Srpskoj gde Srbija nije investirala sredstva u određene infrastrukturne projekte, a po predlogu samih opština i gradova Republike Srpske, kao i nekih u Federaciji BiH, koje su pretežno srpske opštine. To je jedan odgovoran odnos matice prema svojim sunarodnicima. Srbija mora da investira u svakom smislu u Republiku Spsku, da bi građani ostali i opstali na tim prostorima. Dakle, nije dobro ni za koga - ni za Srbiju, ni za Srpsku, da se pravi neka velika ekonomska disproporcija između ove naše dve teritorije, naših prostora koji su nesporno zajednički. Treba da postoji sinergija i da funkcionišemo po principu „spojenih sudova“, jer je prisutna snažna nacionalna, kulturološka i duhovna veza, a došli smo do toga da imamo i zajednički praznik. Datum 15. septembar je formalno definisan kao zajednički praznik Republike Srbije i Republike Srpske, a posvećen je veličanstvenoj pobedi naših predaka i dolasku slobode na ove prostore. Mislim da to posebno dotiče nas u Vojvodini i građane u Republici Srpskoj, zato što smo probojem Solunskog fronta, dočekali da se prisajedinimo matici i budemo slobodni - naveo je on.

 
 
 
View this post on Instagram
 
 

Сарадња Републике Српске и Републике Србије никада није била боља. Да тај однос добро функционише, показује читав низ активности на разним пољима. Највидљивија за грађане је област економије и заједничких инвестиција. Тренутно не постоји ни једна општина у Републици Српској где Србија није инвестирала средства у одређене инфраструктурне пројекте, а по предлогу самих општина и градова Републике Српске, као и неких у Федерацији БиХ, које су претежно српске општине. То је један одговоран однос матице према својим сународницима. Србија мора да инвестира у сваком смислу у Републику Српску, да би грађани остали и опстали на тим просторима. Дакле, није добро ни за кога - ни за Србију, ни за Српску, да се прави нека велика економска диспропорција између ове наше две територије, наших простора који су неспорно заједнички. Треба да постоји синергија и да функционишемо по принципу „спојених судова“, јер је присутна снажна национална, културолошка и духовна веза, а дошли смо до тога да имамо и  заједнички празник. Датум 15. септембар је формално дефинисан као заједнички празник Републике Србије и Републике Српске, а посвећен је величанственој победи наших предака и доласку слободе на ове просторе. Мислим да то посебно дотиче нас у Војводини и грађане у Републици Српској, зато што смо пробојем Солунског фронта, дочекали да се присајединимо матици и будемо слободни. #gradnovisad #gradonacelnikmilosvucevic #republikasrpska #bjeljina @rtv_bn

A post shared by Милош Вучевић (@milosvucevic_gradonacelnik) on Oct 30, 2020 at 2:39am PDT