Slavko Gak
Privatna arhiva
Slavko Gak

Privatna arhiva

Slavko Gak, Foto: Privatna arhiva

"Politika je Jovanoviću teren na kome vas nažalost nije moguće sprečiti da besomučno lažete, jer bez bilo kakve značajnije funkcije ne osećate odgovornost za javno izgovorenu reč, što nam iznova i iznova pokazujete.

Međutim, statistika je neumoljiva. I mi, koji se u Gradu Beogradu odgovorno i posvećeno bavimo decom posle višedecenijskog zanemarivanja ovog sektora, možemo samo da budemo ponosni na rezultate koje smo do sada postigli i da se radujemo onome što tek sledi.

PROČITAJ JOŠ:

Vas molimo da nastavite sa besmislenim performansima po gradu, jer tako najbolje pokazujete građanima Beograda ko se bori za fotelju zbog viška slobodnog vremena, a ko na drugoj strani, radi i upravlja gradom isključivo u interesu građana Beograda.

Zato treba da vas bude sramota da uopšte pominjete vrtiće u Beogradu, ali svejedno hvala što podsećate građane na to kako je vaš šef Dragan Đilas pljačkao beogradske roditelje koji su za vreme njegovog mandata umesto 5.800 dinara vrtiće plaćali više od 9.500 dinara.

Na ime tužbi roditelja za ovo, do sada je ukupno isplaćeno 2,5 milijardi dinara, što je novac sa kojim smo mogli da izgradimo sve neophodne vrtiće Gradu Beogradu.

Roditelji imaju pravo da budu obeštećeni i nastavićemo sa isplatama iako je to novac koji smo mogli da usmerimo ka investicijama i prava je šteta što nismo. I sa takvim opterećenjem budžeta, ipak smo uspeli da višestruko smanjimo listu čekanja za beogradske vrtiće, da samo u septembru otvorimo skoro 500 novih mesta, da pokrenemo izgradnju 17 novih vrtića, a za izgradnju prva četiri je već potpisan ugovor, koji će zadovoljiti potrebe glavnog grada i da obuhvat dece predškolskim obrazovanjem podignemo na 72 odsto.

To vam je ona neumoljiva statistika koju sam pomenuo, a koja uporno žulja svaki vaš performans.

Posle najnovijih vesti sa Kosova, srpski ministar odbrane odlučio da reaguje!

AUTOR: Alo.rs DATUM I VREME: 07.10.2019. 23:08 Ministar odbrane u Vladi Srbije Aleksandar Vulin izjavio je za Alo.rs da je Aljbin Kurti posvetio život stvaranju tzv. velike Albanije. Foto: Tanjug/Jovo Mamula "Kada god pomislim da Šiptare ne može da predvodi veći ološ oni me demantuju.

Paralelno sa tim, za roditelje dece koja nisu upisana u državne vrtiće do sada smo izdvojili više od osam milijardi dinara za subvencionisani boravak u privatnim vrtićima. To je najčistija, direktna pomoć građanima jednog grada, to je novac koji leže na račune roditelja, jer mi im, za razliku od svih prethodnih vlasti pomažemo, jer smo tu zbog njih.

Da podsetim Jovanovića i njegove šefove Đilasa i Jeremića da je u vreme mandata najgoreg gradonačelnika u istoriji Beograda, Đilasa, u vrtiće išlo tek 45 odsto dece.

Kada se zavese spuste Jovanoviću, to je ono što je jedino bitno. Rezultat, a ne kako ste glumili tog dana. Nas, niti građane Beograda vaša gluma ne zanima."

BONUS VIDEO: