ŠEŠELJ UŠETAO NA SUĐENJE U KRUŠEVCU! Tražio da se priključi odbrani, sudija ga gledao šokirano, pa doneo odluku, a onda je počeo još veći haos!

Osnovni sud u Kruševcu nije danas dozvolio lideru Srpske radikalne stranke Vojislavu Šešelju da se kao pravni savetnik doskorašnjeg predsednika Opštine Brus Milutina Jeličića Jutke uključi u sudski postupak protiv Jeličića zbog uzmeniravanja na polnoj osnovi.

Vojislav Šešelj
Vojislav Šešelj, Foto: Tanjug

Šešelj je smatra da je proces protiv Jeličića politički, jer su oštećena i njen punomoćnik članovi političkih stranaka, te da on kako profesor političkog sistema može da bude savetnik odbrane.

Sud je Šešelja odbio, jer u ovom slučaju nije određeno nikakvo veštačenje, te je zauzelo stav da Šešelju ne može da se dodeli uloga savetnika odbrane.

Šešelj je postupak nastavio da prati iz sudnice u svojstvu javnosti, a jutros je u sud došao u pratnji pristalica.

Dok su Šešelja pristalice i članovi SRS glasno pozdrvljali, u isto vreme su aktivistkinje Mreže žena protiv nasilja - negodovale.

Milutin Jeličić Jutka
Milutin Jeličić Jutka, Foto: Printscreen: Youtube

Suđenje je, inače, nastavljeno ispitivanjem svedoka.

Formalno je suđenje krenulo početkom prošlog meseca, jer je došlo do izmeštanja krivičnog postupka protiv Jeličića odlukom Vrhovnog kasacionog suda, a na zahtev sudije iz Brusa, koji je zbog pritisaka lokalne javnosti bio sprečen da neometano postupa u ovom predmetu.

Za krivično delo za koje se tereti Jeličić zaprećena je kazna do tri godne zatvora.

Optužen je da je uznemiravao svoju sekretaricu Mariju Lukić, između ostalog i tako što joj je poslao veliki broj neprimerenih SMS poruka.

BONUS VIDEO:

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi