Aleksandar Vučić
Tanjug/Dimitrije Goll
Aleksandar Vučić

Tanjug/Dimitrije Goll

Aleksandar Vučić, Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Vučić je, upitan da prokomentariše optužbe za navodno nasilje vlasti, u šta njegovi politički protivnici ubrajaju i njegov komentar na izjavu profesora Ognjena Radonjića, rekao da oni koji ga optužuju "ništa drugo ne umeju da rade osim da lažu i kradu":

„Neki ljudi su juče govorili kako će bombom da me raznesu, a o tome nije bila nijedna vest. Rekli su ''pusti budale, šta pričaju''. Zamislite da je neko njima rekao da će ih bombom razneti, a verujem i nadam se da nikada niko neće. Bile bi to glavne vesti u svim svetskim i evropskim medijima“, konstatovao je on.

Aleksandar Vučić

Printscreen

Kaže da ga optužuju za nasilje zato što je odgovorio na najbrutalnije neistine.

„Ta osoba je govorila kako vladamo zahvaljujući rijalitijima, a rijaliti je u Srbiju uveo onaj ko ga je doveo na tu televiziju da govori. Ðilas i njegova firma zarađivali su milione evra na rijalitije. Ja ih ni ne gledam, niti zarađujem bilo šta na njima, a kriv sam im, a ne onaj koji ih je doveo u Srbiju. Kada odgovorim onda je to nasilje, a to što neko laže nije nasilje“, ukazao je Vučić.

Sveštenici SPC u Žiči

screenshoot/Youtube

Rekao je da opozicija demokratiju shvata tako da oni mogu da govore da će da ga vešaju, da seku glave, a da vlast ne sme ništa da im kaže, pa ni da im poruči „hajde uradite to“.

Upitao je ko je stao ispred gradske skupštine i nije puštao odbornike da izađu, dodajući da je to učinio Boško Obradović, te ukazao i da su stajali ispred Predsedništva i rekli da ne sme da uđe i izađe.

„Nasilje je kada neko kaže „Ðilase lopove“, a divna je vest kada neko kaže Vučiću izdajniče“, dodao je on ukazujući da je oko Ðilasa banda kriminalaca koja preti ljudima, za koje ne može ni da govori kakve sve dosijee imaju.

Aleksandar Vučić

Printscreen

"Imajte iste aršine i nemojte da o nasilju priča Hanibal Lektor. Sve vreme nešto kukate i žalite se. Vama je demokratija da možete sve da govorite, a da vama ne može niko da dogovori. Nikada na to neću pristati i ne plašim se vaših hajki i baš me briga šta ćete da objavite u vašim medijima. Ja zbog naroda govorim šta je istina" kazao je on.

Vučić je podsetio i da su mu pre dve godine iz opozicije tražili da postavi Sašu Jankovića na mesto premijera.

"Nisam želeo da pristanem na vaše ucene. Ima nešto važnije od vaših fotelja. Meni su pravda, istina, ponos i dostojanstvo države koju predstavljam važniji od fotelja onih koji me stalno optužuju za nasilje", rekao je Vučić.

Pročitajte i:

Osvrnuo se i na napade na njegovu porodicu, rekavši da treba samo poslušati šta je pre par dana rekao Velimir Ilić o njegovom sinu.

"Nisam li i ja, možda, roditelj. Sve su to laži koje iznose. Moja deca nisu na kupusu rasla da su ničija. Svi drugi imaju oca i majku, samo moja nemaju pa može sve po njima. To su vam principi u Srbiji. I nastaviću da se borim na svakom mestu, neću da ustuknem pred lopovima i pljačkašima ni za jotu", poručio je Vučić.

Ponovio je da se neće pozivati na imunitet i da će odgovarati pred sudovima u kojima su sudije koje su ranije vlasti postavljale.

"Neću sigurno vama lopovima da priznam da ste dobri i bahati samo zato što nekoga zastrašujete", nagalsio je on.

Vučić je kazao da je dobio pismo od "lopuže iz Šapca", koji ima više krivičnih prijava nego što je on pojeo supa.

Rekao je da to pismo nije ni pročitao, niti ima nameru da mu odgovori.

Ukazao je da SNS, za razliku od drugih, svoje ljude, koji prekrše zakon, pritvara, izlaže redovnom postupku, i nadležni sudski organi, koji su postavljani 2009.od strane ranijih vlasti, pušta da im sude.