Donald Tramp
EPA/Chris Kleponis
Predrag Jeremić

Printscreen/YoutTube

Predrag Jeremić, Foto: Printscreen/YoutTube

Urednik portala Embargo Predrag Jeremić smatra da iza dešavanja u Americi ne stoje samo ostrašćeni Trampovi jastrebovi, te da je ovo bila idealna situacija da se izazove incident.

- Ovo je bila idealna prilika da se izazove incident. Upadom demonstranata su doveli pred svršen čin Trampa. Ovo je bio autogol i sklon sam uverenju da je to i Bajdenova administracija vešto organizovala, podstakla najostrašćenije delove glasačke mašinerije Trampa – rekao je Jeremić.

Govoreći o Zajednici srpskih opština na KiM, ocenio je da je paradoksalno da se ukida nešto što nije ni zaživelo.

- Amerika neće popustiti, ciljevi spoljne politike SAD, ma ko bio na vlasti, su isti. Tramp nas je malo pustio da dišemo, dao nam je Vašingtonski sporazum, to je bilo svetlo na kraju tunela. Sada ćemo videti da li će da se ugasi. Sigurno je da nam neće biti lako – rekao je Jeremić.

On je istakao da će sa novom administracijom biti mnogo teže, te da će Bajden biti samo ikebana, da će neki drugi ljudi iz senke koji su rovarili protiv Trampa vući konce.

Ognjen Karanović

Printscreen/YoutTube

Ognjen Karanović, Foto: Printscreen/YoutTube

Diretor Centra za društvenu stabilnost istoričar Ognjen Karanović ukazao je na to da Zajednica srpskih opština nije ni zaživela, tako da Bajden ne može da je ukine.

- Otpor Zajednici srpskih opština traje od momenta kada je dogovorena. Tada su počeli pritisci da se to ne implementira i do danas su prilično uspešni – naveo je Karanović.

Prema njegovim rečima, ozbiljnost Bajdena i njegovo političko iskustvo može da ukazuje na to da jednom zacrtana politika, a to je politika dijaloga, uz moguće pritiske, neće biti promenjena.

- Reč je o ozbiljnoj državi i nešto što je do sada postignuto se ne može poništavati. Čemu onda pozivanje na dijalog? – podvukao je Karanović.

Pročitajte još:

Komentari (1)

Zagor

10.01.2021 17:18

Srbi mogu da zaborave na zajednicu opština i spreme senformalno priznanje Države Kosovo.Takodje moraju se spremiti za ukidanje entiteta u Bosni i svašta još...teška vremena slijede za srbiju, ali ok...slijede dobra vremena za komšije