Aleksandar Vučić
Tanjug
Aleksandar Vučić

Tanjug

Aleksandar Vučić , Foto: Tanjug

* Američki senator Kris Marfi izjavio je danas da je za rešenje kosovskog pitanja potreban veliki kompromis 

* Marfi, koji je sa svojim kolegom demokratom Ronom Džonsonom juče boravio u Prištini, a danas su razgovarali u Beogradu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, izrazio je nadu da će nakon parlamentarnih izbora i Albanci učiniti korake kako bi dijalog biti nastavljen

* SAD su uz Srbiju i žele jače partnerstvo sa Srbijom, rekao je danas američki senator Kris Marfi

 

Američki senator Kris Marfi izjavio je danas da je za rešenje kosovskog pitanja potreban veliki kompromis i da ono može biti rešeno samo uz žrtvovanje obeju strana.

Marfi, koji je sa svojim kolegom demokratom Ronom Džonsonom juče boravio u Prištini, a danas su razgovarali u Beogradu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, izrazio je nadu da će nakon parlamentarnih izbora i Albanci učiniti korake kako bi dijalog biti nastavljen.

U zgradi Generalnog sekretarijata opsadno stanje! Idu kod Vučića lično!

AUTOR: Alo.rs/ Tanjug/ M. I. DATUM I VREME: 06.09.2019. 08:49 - 06.09.2019. 10:16 Avion sleteo na beogradski aerodrom.

SAD su uz Srbiju i žele jače partnerstvo sa Srbijom, rekao je danas američki senator Kris Marfi.

Marfi je, nakon razgovora sa predsednikom Vučićem, novinarima rekao i da se nada da će u tom smislu uticati na predsednika Donalda Trampa, ali, kako je rekao, i na kolege da dođu u Srbiju, da vide i uvere se u njen napredak.

"Mi smo došli da bismo preneli potpuno jasnu poruku da su i demokrate i republikanci u američkom kongresu uz Sbiju i da žele snažnije partnerstvo sa vašom zemljom", rekao je Marfi.

Pročitajte još:

Vašington i republikanci se, kazao je demokrata Marfi, slažu i imaju zajedničku veru u podršku srpskom narodu.

Naše dve zemlje, kaže, mogu da jačaju partnerstvo i da Amerika unapredi investicije, ali i da mi u SAD imamo više srpske robe.

"Najbolji način da unapredimo naše ekonomsko partnerstvo je da budemo sigurni da ćemo nastaviti put Srbije ka EU, a glavno sredstvo za to je dijalog", rekao je Marfi.

BONUS VIDEO: Pitali smo Aleksandra Vučića kada će biti uveden VOJNI ROK i šta piše u u ličnoj poruci od Putina