Aleksandar Antić
Alo!/Vladimir Marković
Aleksandar Antić

Alo!/Vladimir Marković

Aleksandar Antić, Foto: Alo!/Vladimir Marković

Obraćanje predsednika Aleksandra Vučića Narodnoj skupštini u vezi sa Kosovom i Metohijom važna je prilika da Srbija potvrdi svoju težnju za kompromisnim rešenjem ovog najvažnijeg državnog i nacionalnog prioriteta.

 

Nebojša Bakarec

Alo!/Marko Metlaš

 

- Srbija bi dobila trajno i stabilno rešenje pitanja Kosova i Metohije ukoliko bi bio sproveden koncept razgraničenja Srba i Albanaca, koji zastupa predsednik Aleksandar Vučić. To je inicijativa koja pruža Srbiji realne šanse da iz višedecenijskog kriznog i konfliktnog pitanja izađe tako da očuva svoje vitalne interese i interese svog naroda.

Reč je o naporu predsednika Vučića da kosovsko pitanje bude rešeno na način kojim Srbija neće biti ponižena i kojim će dobiti više nego što je to slučaj danas, naročito kada je u pitanju status Srba na Kosovu i Metohiji.

Živković i Mesić

Printskrin

Jedan od dokaza da ovaj koncept zaista brani interese Srbije i srpskog naroda je i činjenica da nailazi na protivljenje svih političara u Prištini, koji u politici predsednika Vučića prepoznaju opasnost za svoje maksimalističke i nerealne ciljeve. Tim interesima Prištine ide na ruku ideja o takozvanom zamrznutom konfliktu i odlaganju rešenja kosovskog pitanja, koja se nažalost često čuje i u Srbiji, ali to nije, niti će biti politika ove vlade i predsednika Vučića.

Aleksandar Vučić

Tanjug/Dimitrije Goll

Razgraničenje Srba i Albanaca, koje od početka podržava i prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić je koncept koji zaslužuje punu podršku kao kompromisno rešenje koje je u najboljem interesu i Srbije i srpskog naroda na Kosovu i Metohiji - ocenio je ministar u Vladi Srbije Aleksandar Antić.