Zoran Babić
Tanjug/Sava Radovanović
Zoran Babić

Tanjug/Sava Radovanović

Zoran Babić, Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Bivši direktor „Koridora Srbije“ izjavio da je spavao u vreme nesreće i da ga je probudilo naglo kočenje!

Dejanu Stanojeviću (36), vozaču „Koridora Srbije“, juče je u Nišu nastavljeno suđenje zbog optužbe da je 31. januara prošle godine, kod naplatne rampe Doljevac, službenim automobilom „škoda superb“ naleteo na „astru“ knjaževačke registracije u kojoj je tada poginula Stanka Gligorijević (52) iz sela Debelica kod Knjaževca.

U trenutku udesa u „škodi“ je bio i Zoran Babić, tadašnji direktor „Koridora Srbije“, koji je prvi put saslušan u ulozi svedoka.

- Kada bih mogao da vratim vreme, najradije bih da taj 31. januar nije ni postojao. Želim prvo da izrazim najiskrenije saučešće porodici Stanke Gligorijević, a što se tiče nesreće, u tom trenutku sam spavao na zadnjem sedištu „škode“ i probudilo me je naglo kočenje. Kada je došlo do udara, pokušao sam da se odgurnem rukama o prednje sedište, a potom sam osetio snažan bol u nozi. Ne znam ko je prvi otvorio vrata, ali se sećam da me je vozač Dejan pitao da li sam dobro. Posle sam se onesvestio i došao sebi tek u kolima Hitne pomoći. Tada sam pozvao svoju porodicu da javim za nesreću - izjavio je Babić u sudu.
U udesu Babić je zadobio prelom butne kosti i lumbalnog pršljena.

On je izjavio da se ne pridružuje krivičnom gonjenju vozača.

Stanojević je u istrazi i na ranijim delimično priznao krivicu da je vozio brzo, ali se vajkao da je udesu kumovao klizav kolovoz zbog poledice i da je vidljivost bila smanjena zbog magle.

On je, kako je kasnije utvrđeno, brzinom od 93 kilometra na čas „škodom“ naleteo na zaustavljenu „astru“ Srđana Aleksića (57) iz Debelice kod Knjaževca tokom plaćanja putarine na naplatnoj rampi Doljevac i odbacio je na „pasat“ ispred nje koji je napuštao rampu. Tom prilikom poginula je Srđanova svastika Stanka, a njegova supruga Mirjana (51) teško je povređena. U udesu je povređeno pet osoba, a Tužilaštvo zatražilo kaznu za Stanojevića od najmanje pet godina zatvora i izricanja zaštitne mere zabrane upravljanja motornim vozilom u tom periodu. Mirjana Aleksić pored obeštećenja koje je dobila za vozilo i povrede traži da joj vozač Stanojević plaća doživotno izdržavanje jer je posle udesa izgubila posao i postala invalid.
Srđan Aleksić je izrazio sumnju u već prikazan snimak udesa zabeležen na zaštitnoj kameri kod rampe, što je ponovila i njegova supruga Mirjana.
- To što je prikazano nije originalni snimak. Ja sam videla u retrovizoru kako na nas naleće „škoda“. Potom sam bila u komi i ne znam šta se događalo dalje, ali verujem da ovo nije originalan snimak i da se original nalazi u Beogradu. Želim originalni snimak, pravdu i istinu! Niko, niko, niko me nije za sve vreme od udesa nije pozvao niti pitao da li mi treba pomoć u lečenju !- rekla je ogorčeno Mirjana Aleksić.
Zahtev Aleksića podržali su ostali oštećeni i takođe zatražili originalni snimak.

Suđenje se nastavlja 8. aprila uz očekivanje da bude prikazan novi snimak udesa.

Skrivao se od foto-reportera

Zoran Babić se posle svedočenja skrivao od novinara i foto-reportera. On je najpre zastao kod izlaznih vrata i osmotrio situaciju, a tek posle je napustio sud.

 


Skrivao se od foto-reportera
Zoran Babić se posle svedočenja skrivao od novinara i foto-reportera. On je najpre zastao kod izlaznih vrata i osmotrio situaciju, a tek posle je napustio sud.

Komentari (4)

Ana

13.02.2020 08:26

Babić je retardiran čovek, nepismen, glup,i očigledno vrlo opastan po okolinu. Nadam se da će morati sam da progovori ko je vozio i sve da prizna.

kraja

13.02.2020 17:09

"Stanojević je u istrazi i na ranijim delimično priznao krivicu da je vozio brzo, ali se vajkao da je udesu kumovao klizav kolovoz zbog poledice i da je vidljivost bila smanjena zbog magle." ...ni vozac nije mnogo pametniji... ...ima li sta logicnije nego voziti brzo posto je "klizav kolovoz, poledica i smanjena vidljivost zbog magle"...??? ...bas me interesuje kako ce sud reagovati na postojanje dva "originalna" snimka...

Marija

13.02.2020 20:17

BABIC BISADA MOGAO POKAZATI KAKV MU JE MORAL I ODGOVRNOST.

Bane

14.02.2020 06:47

E, Srbijo, bez pravde sa selektivnim pravom.