Aleksandar Marković
Privatna arhiva
Aleksandar Marković

Privatna arhiva

Aleksandar Marković, Foto: Privatna arhiva

"Mučno je gledati kada osvedočeni lažovi iz Saveza za Srbiju poput Boška Obradovića i ostalih pokušavaju, sada već očajnički, da inkriminišu članove i funkcionere Srpske napredne stranke i teško je setiti se svih njihovih laži izmišljotina i pokušaja fabrikovanja afera", rekao je Marković novinarima.

On je podsetio na "čuvenu blamažu Marinike Tepić" koja je, kaže, tvrdila da se na vojnom dobru "Morović" uzgaja marihuana, a onda se, podseća, ispostavilo da su u pitanju koke nosilje.

"Setite se kako su lagali za Andreja Vučića u vezi sa Jovanjicom, pa smo ih uhvatili u laži, pa su sutra brže-bolje promenili svoju priču. Setimo se da su svojevremno izmontirali čak i prilog Raša tudej, pa je rusko Ministarstvo spoljnih poslova moralo da demantuje njihove tvrdnje...", rekao je Marković.

Bilo je primera u prošlosti, kaže Marković, da su njihovi članovi pisali grafite protiv nekadašnjeg predsednika DS Bojana Pajtića, a za to optuživali naprednjake.

"Ista stvar vam je i sa paljenjem knjige zamenika gradonačelnika Gorana Vesića kada su pokušali da predstave kako iza toga stoje ljudi iz SNS, a onda se ispostavilo da su njihovi funkcioneri učestvovali u paljenju knjige. Takvih primera je u nedogled. Očigledno je da fabrika laži oličena u SzS koju vodi Dragan Ðilas funkcioniše po jednom principu, a to je nova laž zamenjuje staru i tako u nedogled", rekao je Marković.

Marković smatra da predstavnici Saveza za Srbiju to čine da se, kako je rekao, ne bi pisalo o njihovim aferama i povezanosti sa dokazanim i osuđenim kriminalcima.

"Podsetiću vas na primer Dragana Ðilasa i njegovog tadašnjeg šuraka, Dabovića koji je uhapšen i osuđen za 2,5 kilograma kokaina. Boško Obradović i dalje duguje odgovore na pitanje da li je onaj Tocilo koji je hapšen za 77 kilograma heroina njegov kum ili blizak prijatelj i da li je učestvovao u finansiranju aktivnosti i protesta SzS", naveo je Marković.

Kako je zaključio, to su pitanja na koja javnost čeka odgovor.