Tamara Vučić za „Forbs“ govorila o sinu Vukanu, svom humanitarnom radu, a posebno se osvrnula na jednu važnu stvar

E. A. | vesti 2021-01-18 10:36:20 2021-01-18 10:36:20

Tamara Vučić pojavila se na stranama gruzijskog „Forbsa“ gde je odgovarala na pitanja novinara.

Promo

Pričala je o sinu Vukanu, ulozi prve dame, a posebno se osvrnula na jednu važnu stvar, a to je pomoć i podrška najmlađima.

- Oblasti kojima sam posvećena u radu tiču se, pre svega, dobrobiti za osetljive i ugrožene grupe stanovništva, sa akcentom na decu i njihov razvoj. A do svega toga je došlo vrlo spontano, što smatram prednošću. Dakle, nisam sela da planiram i razmišljam šta bi trebalo da radim, već su se moj odnos i ljubav prema deci jednostavno prelili u želju da pomognem koliko mogu i mapirali pravac aktivnosti. Mogućnost da pomognem smatram privilegijom - istakla je ona.

Ono što je posebno iznenadilo ljude iz uredništva „Forbsa“ jeste da je govorila o značaju očuvanja kulturnog nasleđa naše zemlje.

- Ono što lično volim jeste bogata ornamentika kulturne baštine srpskog naroda stavljena u moderan kontekst, recimo modne industrije, ali sa velikom pažnjom i poštovanjem koju zaslužuje. Srpska narodna nošnja u svom punom sjaju je predivna, raskošna i privlači pažnju, ali bi pojavljivanje u njoj bilo suviše pretenciozno. Sa druge strane, stavljanje elemenata našeg bogatog kulturnog nasleđa u neki savremeni okvir jeste nešto što mi je blisko.

-Želja mi je da pomognem neku vrstu modne kolekcije najvišeg kvaliteta koja bi bila inspirisana srpskom narodnom nošnjom i tradicijom. Srećom, za tako nešto već imam sagovornike - sjajne modne dizajnere u Srbiji - naglasila je Tamara i dodala:

- Kulturu jedne zemlje čine ljudi, njihova dela i njihovo nasleđe. Kada izađemo iz granica naše zemlje, bilo fizički, bilo virtuelno kroz društvene mreže, mi smo ambasadori svoje zemlje i svog naroda. Trebalo bi to uvek da imamo na umu. Smatram da država uvek treba da bude predvodnik u procesu koji podrazumeva promociju kulture i kulturne baštine, ali „mekoj moći“ trebalo bi svoj doprinos da damo svi - zaključila je ona.

Expand player
Pogledajte više