Tajno društvo "Sveti Đorđe" sejalo smrt po Slobinim i Mirinim naređenjima. Bili su tu i 12. marta 2003. a kafanu u kojoj su sedeli posećivao Boris Tadić!

Alo.rs/ Srpski telegraf/ M. I. | vesti 2019-10-02 11:25:42 2019-10-02 11:25:42

Povezuju ih sa ubistvima Stambolića i Ćuruvije, a pretili su i Zoranu Đinđiću!

ilustracija

 

* D. F. istaknuti pripadnik nekadašnjeg Resora državne bezbednosti formirao je početkom dvehiljaditih godina u Srbiji paralelnu službu - tajno društvo pod nazivom Sveti Đorđe, koje stoji iza nekih od najvećih političkih likvidacija u Srbiji!

* Prema rečima izvora, pripadnici ove grupe povezuju se sa ubistvima bivšeg operativca DB Momira Gavrilovića, Ivana Stambolića, Slavka Ćuruvije, Đorđa Božovića Giške, ali i sa zločinom na Ibarskoj magistrali!

* Društvo Sveti Đorđe formirano je po ugledu na Crnu ruku Dragutina Dimitrijevića Apisa nakon smene Slobodana Miloševića

 

Na meti su im bili svi koje su smatrali izdajnicima, a osnivač grupe godinama je bio na direktnoj vezi sa Miloševićem i njegovom suprugom Mirjanom Marković, čije neprijatelje je redom uklanjao.

- Ljudi okupljeni u ovoj organizaciji devedesetih su likvidirali sve koji su smetali tadašnjem režimu. Nakon petooktobarskih promena rešili su i da ozvaniče svoje postojanje i formirali su društvo Sveti Đorđe, koje će se boriti protiv "kvinsliške vlasti". Na listi za odstrel našao se i Momir Gavrilović, koji je likvidiran nekoliko sati posle sastanka s predsednikom SRJ Vojislavom Koštunicom 3. avgusta 2001. Gavriloviću su metu na čelu iscrtali kada se pročulo da želi da ih raskrinka, odnosno da obelodani istinu o ubistvu novinara Slavka Ćuruvije - objašnjava izvor.

Pročitajte još:

 

Izvor navodi da je, na osnovu operativnih saznanja, nakon ubistva Gavrilovića policija upala u stan osnivača ove grupe, ali je on već bio napustio zemlju.

- On je u Resoru državne bezbednosti bio ispod komandanta Jedinice za specijalne operacije Franka Simatovića Frenkija, ali je on vukao sve konce u DB, a ne Frenki, kako se mislilo. On je kovao sve planove, bio na direktnoj vezi s bračnim parom Milošević - dodaje izvor.

Pripadnici ove organizacije navodno su imali udela i u ubistvu Ivana Stambolića, ali i četvorostrukog ubistva na Ibarskoj magistrali 1999, kada su u insceniranoj saobraćajnoj nesreći poginula četiri člana Srpskog pokreta obnove (SPO).

Tadić im bio čest gost

Glavno mesto gde su se održavali sastanci ove organizacije bile su prostorije jedne nekadašnje televizije i restoran na Dunavskom keju. Redovni gost restorana bio je i nekadašnji predsednik Srbije Boris Tadić.

- Tadić, koji je u to vreme bio savezni ministar za telekomunikacije, često je dolazio u pomenuti lokal. Navodno su tamo vođeni i pregovori o kupovini provajdinga za novu mrežu mobilne telefonije - kaže izvor.

 

Pročitajte i ovo:

 

Otvoreno pretili smrću Đinđiću

Sumnja se da je društvo Sveti Đorđe imalo značajnu ulogu i u likvidaciji nekadašnjeg premijera Srbije Zorana Đinđića marta 2003. ispred zgrade Vlade.

- Osnivač Svetog Đorđa u više navrata je rekao premijeru Srbije da će ga ubiti ukoliko bude formirao kvinslišku vlast u zemlji. Takođe, on je u periodu oko likvidacije premijera održavao prisne odnose sa nekadašnjim komandantom Jedinice za specijalne operacije Miloradom Ulemekom Legijom, a koji je ujedno i osuđen za ubistvo Đinđića - dodaje izvor.

Muškarac (20) uzeo nož i krenuo da kolje!

AUTOR: Alo.rs/M.Č. DATUM I VREME: 02.10.2019. 07:40 - 02.10.2019. 07:55 U Gračaničkoj ulici u naselju Kaluđerica u iznajmljenom stanu P. T. (20) ubio je majku Tatjanu (56). najnovija vest, alo, vest, Foto: Alo Osumnjičeni je nožem više puta ubo majku u grudi, a zatim je nesrećnoj ženi prerezao vrat.

Bonus video

Funkcioner Saveza za Srbiju Branko Miljuš ulazi u zgradu Rektorata

 

Expand player
Pogledajte više