Tajkuni rešili da preuzmu Beograd!

Ekipa Alo! | vesti 2017-12-13 17:05:18 2017-12-13 17:05:18

Tajkuni zvanično započeli pohod na Beograd!

Aleksandar Dimitrijević

 

Nekadašnji lider DS-a Dragan Đilas, u paketu sa biznismenom Miroslavom Miškovićem i predsednikom opštine Novi Beograd Aleksandrom Šapićem pokušaće da se domogne vlasti. Istovremeno, u pohod na srpsku prestonicu kreću i tajkuni i lideri PSS i SNP - Bogoljub Karić i Nenad Popović!

Nekadašnji gradonačelnik Beograda i bivši lider DS-a, baš kako je “Alo!” prvi ekskluzivno najavio, kazao je da će se kandidovati.

- Odlučio sam da uđem u trku za gradonačelnika Beograda i da uradim sve što mogu da se zaustavi propadanje prestonice Srbije. Mogu da potpišem i da garantujem celom svojom imovinom, da ćemo sve one stvari koje zavise isključivo od nas, a ne od Republike, uraditi u prvih 12 meseci naše vlasti - kazao je Đilas za nedeljnik NIN i odmah počeo da deli predizborna obećanja.

- Đilas se dosta lomio da li da se kandiduje. Naručivao je silna istraživanja, sastančio s opozicionarima, nekoliko puta dizao ruke od svega, jer se plaši debakla, ali na kraju je ipak presekao, doneo odluku da se definitivno vraća u politiku i da će se kandidovati na izborima - otkrio je još pre dve nedelje naš izvor i dodao Đilas računa na podršku lidera PSG-a Saše Jankovića, ali i Vuka Jeremića.

Joksimović: Nikad ne bih glasala za njega

Jadranka Joksimović, ministarka i funkcionerka SNS-a poručila je za “Alo!” da kao beograđanka nikada ne bi glasala za Đilasa. ”Da vam odgovorim ne kao stranački funkcioner, nego kao Beograđanka: nikada ne bih glasala za Đilasa i za taj još nedefinisani blok, videla sam šta (ni)su radili u Beogradu i kako su se ponašali. Kao stranački funkcioner kažem da je Beograd za vreme mandata SNS počeo da dobija izgled i da vraća duh metropole. To Beograđani dobro vide, čak i oni koji nisu naklonjeni SNS - kazala je ona.

- Naravno Đilas će u svoju kampanju uložiti milione, a u tome će mu pomoći i njegov poslovni partner i tajkun Mirosolav Mišković. Ono što Miškovića i Đilasa povezuju upravo su milionski poslovi - navodi naš izvor i dodaje da je interesantna i veza između Jankovića i Miškovića o kojoj je “Alo!” juče pisao.

Naime, u ponedeljak na ponovljenom suđenju zbog podstrekivanja sina Marka na utaju 320 miliona dinara poreza Mišković je uporedio je Srbiju sa Severnom Korejom.

Samo dan kasnije “sasvim slučajno“ isto poređenje iskoristio je i lider PSG-a Saša Janković.

 

 - Jankoviću, Miškoviću i Đilasu je preko potreban Aleksandar Šapić upravo zbog rejtinga koji ima, jer prema poslednjem zvaničnom istraživanju Šapić sam ima isto koliko Janković, Jeremić i Đilas zajedno - navodi naš izvor.

O trci za Beograd ozbiljno razmišlja još jedan tajkun, a u pitanju je lider Pokreta snaga Srbije Bogoljub Karić.

- Karić se jedva pomirio sa tim da nema neku veliku gunkciju na vlasti, a ljut je jer mu Vučić nije dozvolio da se dočepa PKB-a. Zato sada razmišlja o kandidaturi - navodi naš izvor. Interesantno je i da je ministar i lider SNP-a Nenad Popović prvi krenuo u kampanju. On je pre nekoliko dana na skupu pred više od 1.000 pristalica poručio da ova partija započinje kampanju za beogradske izbore u kojoj će građanima ponuditi viziju Beograda kao ”pametnog grada”. Ipak, on je juče u izjavi za Tanjug oštro kritikovao Dragana Đilasa i podržao aktuelnu gradsku vlast koju predvodi SNS.

Dačić: Đilas će još jednom promašiti koš

Lider SPS-a i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže za “Alo!” da ga uopšte nije iznenadila odluka Dragana Đilasa da uđe u trku za gradonačelnika Beograda.

“Odavno smo znali da će Đilas ući u izbornu trku. Moram ipak da kažem da je on prošlost i građani Beograda to dobro znaju. Dovoljno je videti da iza njega stoje Janković i Jeremić pa da vam sve bude jasno. Taj Đilas je isključio Jeremića iz stranke, a sada se nude zajedno građanima - kaže Dačić i dodaje:

“Bilo kako bilo, odavno sam rekao da na izborima pobeđuje koalicija SPS i SNS, a ostali nemaju šanse. Dragan Đilas će tako još jednom promašiti koš”.

 

 

Stefanović: Vraća se u politiku iz koje nije nikada odlazio

Član Predsedništva SNS-a Nebojša Stefanović saopštio je juče da je bivši predsednik demokrata Dragan Đilas odlučio da se, kako kaže, vrati u politiku iako iz nje nikada nije ni odlazio.

“Da se vrati sa novom briljantnom idejom da garantuje za projekte svojom imovinom, baš kao što je garantovao za DS i oterao je u stečaj. Da apsurd bude veći baš onom imovinom koju je sticao u periodu dok je bio na vlasti”, naveo je Stefanović i podsetio da su Đilasove kompanije u vreme dok je upravljao Beogradom imale promet od preko 19 milijardi dinara, što nije pošlo za rukom nijednom drugom tajkunu u Srbiji.

 

Expand player
Pogledajte više