Tadić: Vučiću, ti si Hitler!

Jelena Đondović | vesti 2017-11-10 15:52:01 2017-11-10 15:52:01

Tadić za Vučića rekao da je Hitler, naprednjaci mu poručili da je on za žaljenje, da živi u filmu tragičomičnog žanra i igra ulogu ofucanog manekena!

A. Isaković

 U želji da ga što više izvređa, nekadašnji predsednik Srbije Boris Tadić aktuelnog predsednika Aleksandra Vučića u svom saopštenju uporedio je sa nacističkim diktatorom . On je, naime, rekao da je Vučić “ljubljeni firer, ekspert jedino za besomučno laganje”. Dodao je i da “u svojim bezočnim lažima i izvrtanju istine naprednjaci očigledno slede Gebelsov nauk, ali i on bi im pozavideo na nivou potpunog ignorisanja istine”.

Ministarka za evropske intregracije Jadranka Joksimović, kaže da ovakve kvalifikacije samo govore o Tadićevoj političkoj neodgovornosti.

 - Olako se u Srbiji iznose kvalifikacije koje su u nekim evropskim zemljama zakonski sankcionisane. Pored toga, to govori o njegovoj političkoj neodgovornosti, što su građani već prepoznali - navela je ministarka za “Alo!“.

Potpredsednik SNS-a Milenko Jovanov poručio je da je Boris Tadić osoba za žaljenje, a ne za bilo kakvo ozbiljno komentarisanje.

 - Kome on da drži lekcije o ignorisanju istine, kada on već pet godina ignoriše istinu da je izgubio na izborima, da upropastio sve čega se dotakao, da samo on o sebi misli da je lep, pametan i uspešan i da nikiga na ovom svetu nije briga za to šta on misli... Svojevremeno je rekao “vidimo se u nekom drugom filmu”, a sada vidimo da je taj “film”, zapravo, tragikomedija u kojoj jedan ofucani maneken, zaljubljen u sebe, halucinira da je bitan političar. Nije ni njemu, jadniku, lako - rekao je Jovanov za naš list.

Potpredsednica Vlade i članica Predsedništva SNS Zorana Mihajlović rekla je, odgovarajući bivšem predsedniku Srbije Borisu Tadiću, da to što nije bio u Srbiji za vreme protesta zbog jednostranog proglašenja nezavinosti Kosova za nju predstavlja - bekstvo.

Kako je navela u saopštenju, “ne zna” kako bi se drugačije moglo nazvati to što Tadić nije bio na mitingu koji je danima najavljivan, na kojem su govorili i tadašnji premijer Vojislav Koštunica, lider opozicije Tomislav Nikolić, teniser Novak Đoković, Emir Kusturica, Dejan Bodiroga, Milorad Dodik i drugi, “a nema tadašnjeg predsednika Srbije”.

- Kako se zove kad se te večeri 21. februara oko 20 časova bivši predsednik Tadić oglasi iz Rumunije apelom da se ‘neredi u gradu zaustave’, mada su i svi organizatori mitinga osudili nasilje u Beogradu i paljenje nemačke i američke ambasade. A onda se vrati u Srbiju kada su nemiri već bili završeni”, kaže ona.

Kako dodaje, možda će neki, pa i bivši predsednik Srbije, ovo nazvati zaboravom.

- Po meni to je bilo bežanje i verujem da nisam usamljena u tom mišljenju - zaključila je ona.

Vulin: Boris je oblak sujete

Ministar odbrane Aleksandar Vulin za “Alo!“ kaže da je Tadić lečeći svoju sujetu na ovaj način uvredio sve žrtve nacizma.

- Iz poštovanja prema žrtvama nacizma niko u civilizovnom svetu ne bi tako nešto izgovorio. Sa tako teškim rečima niko ko voli Srbiju i ko poštuje uspomenu na žrtve nacizma ne bi se igrao lečeći svoju sujetu. Nije u pitanju samo bezočna laž već je Tadić uvredio sve građane Srbije koji glasaju za Aleksandra Vučića, svakog antifašistu, potomke žrtava nacizma, ali i Srbiju. Još jednom je potvrdio da je zbog mržnje prema Vučiću spreman na sve pa i da uvredi zemlju kojoj je bio predsednik. Zato Tadiću treba verovati da je bio iskren kada je na HRT rekao da nije ponosan što je predsednik Srbije. Sve ostalo je laž! - kazao je Vulin.

 

Expand player
Pogledajte više