Tadić: Svi koji šuruju sa SNS, lete!

Beta | vesti 2016-06-28 13:12:42 2016-06-28 13:12:42

Predsednik Socijaldemokratske stranke Boris Tadić ponovio je danas da ta stranka neće praviti koalicije sa Srpskom naprednom strankom na republičkom ili lokalnom nivou, uključujući i beogradsku opštinu Vračar. Kragujevački odbornici doneli odluku da napuste stranku.

Milorad Milanković

Svi odbori koji uđu u koaliciju sa SNS biće raspušteni, rekao je Tadić na konferenciji za novinare i dodao da je iz tog razloga već raspušteno pet lokalnih odbora SDS.

On je najavio da će tužiti dnevni list "Kurir" zbog navoda da je od bivšeg saradnika Miodraga Mikija Rakića na samrti tražio da mu otkrije gde se nalazi 24 miliona evra stranačkog novca.

Kragujevački odbornici napustili stranku

Gradski odbor, odbornici i svi aktivni članovi SDS u Kragujevcu danas su doneli odluku da istupe iz te stranke navodi se u otvorenom pismu predsednika tog odbora Vladimra Maksimovića.

Maksimović je objasnio da je razlog za to neprincipijelna i nedosledna politika rukovodstva stranke na čelu sa predsednikom Borisom Tadićem i konstantno zanemarivanje svih odbora koji se ne nalaze u „krugu dvojke“. On je kao primer naveo činjenicu da u predsedništvu i u najvišim organima stranke nije bilo predstavnika centralne Srbije.

"Decentralizacija odlučivanja i uključivanje svih odbora u rad stranke je nešto što se nikada nije dogodilo, a podsećam vas da je koalicija SDS-LDP-LSV na prethodnim izborima imala katastrofalan rezultat i da niko nije smatrao iz rukovodstva SDS da treba da podnese odgovornost zbog načina na koji je stranka delovala u prethodnom periodu i kako je stranka spala na rejting ispod dva odsto", istakao je Maksimović i dodao da članovi stranke iz Kragujevca imaju obavezu prema sugrađanima da nastave da sprovode politiku za koju su dobili podršku na prethodnim izborima i da nemaju prava da od toga odustanu "zarad neprincipijelnosti i nedoslednosti šačice ljudi iz vrha stranke".

"Ukoliko su, po rečima Borisa Tadića, Kragujevac koji je od svih gradova napravio najbolji rezultat u stranci na parlamentarnim izborima, i odbori slični njemu, najslabija karika organizacije onda nama više nije mesto u Socijaldemokratskoj stranci, ali nažalost mišljenja smo da se najslabija karika nalazi u Beogradu", rekao je Marinković.

Prema njegovim rečima, nezadovoljni odbori SDS-a formiraće novu političku stranku koja će Srbiji, kako je rekao, ponuditi opciju Nove demokratske snage i raditi iskreno na ujedinjenju demokratske opozicije "ali bez istrošenih i nesnađenih kadrova".

Expand player
Pogledajte više