Boris Tadić
Dalibor Danilović
Boris Tadić
Tadić bi u fotelju Ban Ki Muna, Foto: Dalibor Danilović


Iako će novog genseka UN birati tek sledeće godine, trka za fotelju u Njujorku je nezvanično već počela, a osim Vuka Jeremića na poziciju generalnog sekretara puca i Boris Tadić.

 

Kako pišu "Novosti" Tadić, koristeći stare veze, uveliko lobira za svoju kandidaturu, a nedavno je zatražio i podršku Francuske.

 

Ministar spoljnih poslova Francuske Loran Fabijus je 16. jula primio svog prethodnika Filipa Dust Blazija, koji je došao u društvu nekadašnjeg vicepremijera Božidara Đelića.

Blazi je tada informisao Fabijusa da Tadić namerava da se kandiduje za naslednika Ban Ki Muna i da je zatražio podršku zvaničnog Pariza, piše ovaj list pozivajući se na dobro obavešene izvore iz diplomatskih krugova.

Aktuelni šef diplomatije mu je na to odgovorio da će Francuska pažljivo razmotriti taj zahtev, uz prethodne konsultacije sa Vladom Srbije.

Komentari (2)

Maki

30.07.2015 00:54

E, samo je on falio tamo! Vuk Jeremić će da se pomeri, a za Tadića će da lobira! Ma, dajte, molim vas! Čoveku je očigledno mnogo dosadno, što ne piše memoare?

teodor

30.07.2015 04:32

A ko je on da uopste masta o takvoj poziciji? Jedan sitni mali aparatcik, po profesiji nastavnik psihologije, bez ikakvog znanja koje bi ga preporucilo za svetsku poziciju. Jedino sto ima je da je u srpskom politickom kvazidemokratskom ambijentu manipulacijama dosao do vrha jedne obecavajuce stranke a potom je "rastao" sve do sefa jedne upropastene koruptivne drzave. Na kraju svoje vladavine mu je stranku pojela korupcija a izgubila se i fakticki nestala razjedena korupcjom i borbom za vlast