Dačić: Tači nije moj rođak!

Jelena Đondović | vesti 2018-05-16 16:41:35 2018-05-16 16:41:35

Petar Aškraba Zagorski, stručnjak za porekla prezimena, izneo je tvrdnje da su Ivica Dačić, ministar spoljnih poslova Srbije, i Hašim Tači, predsednik samoproglašene republike Kosovo, rođaci, te da zbog toga ne mogu tako lako da reše kosovski problem.

Alo!/Marko Đoković

On je objasnio da je Tači poreklom Danilović, a da oni sa Dačićima imaju zajedničkog pretka koji se zvao Dača.

- Hašim Tači potiče od Dače Danilovića... Njegova porodica je krajem 19. veka primila islam. Stara srpska porodica Dačić je čestita, dobra porodica... Potiču od Dače. Jedni su uzeli prezime Danilović, drugi u Dačić... A od ovih je poislamljen Tači... Tačijeva porodica je primila islam u drugoj polovini 19. veka. Zato teško mogu da reše kosovski problem jer su istih snaga - rekao je Zagorski za „Balkan info“.

S druge strane, šef srpske diplomatije za „Alo!“ to oštro demantuje navodeći da to nema veze sa istinom, odnosno da on i Tači nemaju zajedničkog pretka.

- U mojoj porodici nije se to nikada pominjalo, tako da ne verujem da je to tačno. Dačići su u najbližoj vezi sa Ilićima, nikad nisam čuo da sa Danilovićima imamo neke veze - kazao je Dačić za „Alo!“.

 

Expand player
Pogledajte više