NIN
Printscreen
NIN

Printscreen

NIN, Foto: Printscreen

Jugović je naglasio da je naslovnica NIN-a dugo osmišljavana i davno pripremljena, ali i da je skandalozna naslovnica NIN-a čekala jedan važan detalj - a to je intervju Suzane Vasiljević za ovaj list.

- Savetnica predsednika Srbije dala je intervju u izdanju koje je najprepoznatljivije po naslovnici na kojoj je puška uperena u njenog šefa Aleksandra Vučića - rekao je Bratislav Jugović, član Glavnog odbora SNS.

Suzana Vasiljević

Printscreen RTV Pink

Suzana Vasiljević, Foto: Printscreen RTV Pink

Jugović je ukazao na to da je uredništvo NIN-a svoju skandaloznu naslovnu stranu stavilo u izdanju u kojem je posle nekoliko godina neko ko je blizak Vučiću pristao na intervju za ovaj nedeljnik.

- Svojim pojavljivanjem u NIN-u stiče se utisak da je Suzana Vasiljević dala legitimitet uređivačkoj politici NIN-a koja nema nikakve veze sa objektivnim novinarstvom - rekao je Jugović.

NIN

printscreen

NIN, Foto: printscreen

On je upozorio da je svima jasno da NIN ima zadatak da kriminalizuje Aleksandra Vučića i njegovog najbližeg saradnika Nebojšu Stefanovića, da fabrikuje lažne afere i da učestvuje u sprečavanju ekspanzije vojne industrije u Srbiji.

- Suština je da je uredništvo NIN-a zloupotrebilo dobrotu Suzane Vasiljević i njen dobronameran odnos prema svim medijima - kazao je Bratislav Jugović.

Bratislav Jugović

Printscreen

Bratislav Jugović, Foto: Printscreen

On je dodao da je osoba koja je zbog naslovnice NIN-a najviše povređena upravo Suzana Vasiljević.

- Njen primer, a može se reći i stradanje na profesionalnom planu treba da bude primer koju novinu svi predstavnici vlasti moraju da bojkotuju. Kap je prelila čašu, pojedini novinari ne smeju dobiti više nikad drugu šansu - izričit je Jugović.