Izvršitelji
Alo!/Dejan Briza
Izvršitelji

Alo!/Dejan Briza

Izvršitelji, Foto: Alo!/Dejan Briza

Nejasno je zašto nas je Demokratska stranka pre sedam godina dok je vladala uveravala da su javni izvršitelji tekovina EU i da su neophodni Srbiji, a danas bi svi oni koji su bili njeni visoki funkcioneri u to vreme da ukidaju izvršitelje.

Svi odlično pamtimo da su prvi javni izvršitelji u Srbiji stupili na dužnost 31. maja 2012. godine, da su ih imenovali tadašnji funkcioneri na vlasti iz redova DS-a i da su štaviše polagali zakletvu tadašnjoj DS ministarki pravde Snežani Malović.

Pročitajte još:

 

Pamtimo i da su za javne izvršitelje birani samo kadrovi bliski DS-u i to po minimalnim kriterijumima, kako je to tadašnji zakon predviđao i to naravno zakon koji je doneo DS. Kako su u to vreme govorili bili su jako ponosni na ove efikasne profesionalce.

Svi ti tada birani izvršitelji i danas su na svojim radnim mestima i rade isti izvršiteljski posao kao i tada, uključujući i tada biranu za izvršitelja Aleksandru Trešnjev, koja je danas i na čelu Komore izvršitelja.

Izvršitelji

Alo!/Dejan Briza

Foto: Alo!/Dejan Briza

Otuda kada danas bivši funkcioneri istog tog DS-a, razasuti u raznorazne nove partije, organizuju akciju gipsanja izvršiteljske kancelarije, normalan čovek mora da se zapita – koliki je to apsurd! Da li vi to danas gipsate praktično sami sebe i svojih ruku delo? Kako to da danas gipsate efikasne profesionalce koje ste sami birali?

Upućeniji bi vas opet pitali i da li drage naše bivše demokrate, danas okupljene u Savez za Srbiju, mislite da zagipsati sve izvršiteljske kancelarije ili ćete ipak možda preskočiti one u kojima ste zaposlili svoju braću i druge članove porodice?

 

BONUS VIDEO: Goran Vesić predlaže novi zakon za trotinete