Aleksandar Antić u Baroševcu
Alo.rs
Aleksandar Antić u Baroševcu

Alo.rs

Aleksandar Antić u Baroševcu, Foto: Alo.rs

U modernizaciju toplane u Kruševcu biće uloženo 350 miliona dinara iz državnog budžeta, a ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić kaže da će do početka grejne sezone biti završeni svi ključni radovi koji treba da obezbede potpuno normalno snabdevanje toplotnom energijom.

Antić je danas obišao gradsku toplanu u Kruševcu gde je u toku rekonstrukcija dva kotla na čvrsto gorivo i dva kotla na gas i naveo da se radovi odvijaju u skladu sa dinimakom i u skladu sa očekivanjima.

Sve je obustavljeno! Putina hitno prebacuju HELIKOPTEROM U NEPROBOJNU TVRĐAVU!

AUTOR: Sputnjik/Alo.rs/D.S. DATUM I VREME: 19.08.2019. 16:38 - 19.08.2019. 17:24 Održaće se hitan sastanak Vladimir Putin, Foto: Profimedia.rs Predsednik Rusije Vladimir Putin stigao je u zvaničnu posetu Francuskoj, gde će se sastati sa svojim kolegom Emanuelom Makronom.

Precizirao je da će do početka grejne sezone biti završen remont oba gasna kotla snage po 17,3 megavata i remont jednog kotla na ugalj snage 35 megavata.

- Ta tri kotla će obezbediti potpuno redovno sanbdevanje tolotnom energijom najvećeg dela grada koji pokriva ova toplana. Do Nove godine mi ćemo izvršiti kapitalni remont i četvrtog kotla, odnosno drugog kotla na ugalj snage 35 megavata koji će dati jednu dodatnu sisgurnost snabdevanju toplotnom energijom - kaže Antić.

Naglasio je da predstoji grejna sezona u koju će kruševačka toplana potpuno spremno ući i sa stanovišta svojih kapaciteta i postrojenja, a i sa stanovišta nabavke svih potrebnih energenata.

Pročitajte još:

Podsetio je da se toplana u Kruševcu već duže nalazi u vrlo teškoj situaciji, da je 2012. godine novo rukovodstvo grada sačakao dug toplane veći od 7,5 miliona evra i da je trebalo uložiti puno energije i napora kako bi se sistem održao.

- Ako tome dodamo zastarelu tehnologiju, veliki broj tehnoloških problema, bilo je vrlo teško i komlikovano u proteklom periodu voditi ovako jedan ozbiljan i kompleksan sistem - rekao je ministar.

Naveo je da je o modernizaciji toplane razgovarano prilikom posete predsedika Aleksandra Vučića u februaru, kada su ga predstavnici Grada Kruševca zamolili za pomoć i podršku.

BONUS VIDEO: Pitali smo Aleksandra Vučića kada će biti uveden VOJNI ROK i šta piše u u ličnoj poruci od Putina