ĐILASOVCI, RAZMISLITE PRE NEGO ŠTO IŠTA KAŽETE! "Svako žensko biće nečija ćerka, sestra, devojka, supruga, majka ili baka!"

Žene rukovodioci iz sistema socijalne zaštite Beograda danas su najoštrije osudile uvrede i pretnje upućene ženama i insistiraju da se prestane sa diskriminacijom i mržnjom protiv onih koji imaju suprotno mišljenje i izgledaju drugačije

Savez za Srbiju
Savez za Srbiju , Foto: Alo! Vladimir Marković

Gradski sekretar za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević ističe da je socijalna zaštita grada Beograda, deo je socijalne politike usmerene ka poboljšanju socijalnog statusa građana na ličnom, porodičnom i širem socijalnom planu.

 

"Zadatak socijalne zaštite Beograda je zadovoljavanje egzistencijalnih potreba socijalno ugroženih, ranjivih, marginalizovanih i rizičnih grupa građana, cilj je da svi građani uživaju jednaka prava, bez omalovažavanja, nasilja i vređanja. U skladu sa tim oštro osuđujem uvrede i pretnje upućene ženama", saopštila je Stanisavljević.

Sergej Trifunović i Đorđe Višekruna
Sergej Trifunović i Đorđe Višekruna, Foto: Privatna arhiva

V.d.direktora Prihvatilišta za decu Beograda Danijela Stajković naglašava da kao neko ko 20 godina radi i sarađuje sa velikim brojem žena u socijalnoj zaštiti, i istovremeno se bavimo prevencijom i zaštitom devojčica tj. mladih ugroženih žena, ima potpunu netoleranciju nad nasiljem nad ženama u bilo kom obliku to bilo i kako god se to prezentovalo.

Ona je navela da je svako žensko biće nečija ćerka, sestra, devojka, supruga, majka ili baka i da treba da razmislimo onda koliko ljudi, bilo kojom "lično" upućenom uvredom, istovremeno povređujemo.

 

Direktor Prihvatilišta za odrasla i stara lica Nevenka Nikić Simatković je istakla da kao majka, žena, ćerka, profesionalac u svom poslu, oštro osuđuje svaku vrstu nasilja nad ženama, decom, starijim osobama...

Zato je neophodno da se svi zajedno uključimo u borbu protiv toga, navela je ona u saopštenju.

Predsednik Udruženja osoba sa invaliditetom Beograd, Gordana Pušara, napominje da kao predsednik udruženja u lično ime i u ime svih članova, oštro osuđujem nedolično ponašanje Sergeja Trifunovića.

 

"Osuđujemo bilo koji vid diskriminacije i nasilja i apelujemo da se što pre zaustavi diskriminacija žena, ali i osoba sa invaliditetom Udruženje osoba sa invaliditetom Beograd insistira da se prestane sa diskriminacijom i mržnjom protiv onih koji imaju suprotno mišljenje i izgledaju drugačije", saopštila je Pušara.

Povezane vesti

 • Korisnik: Bojana
  24/01/2019 - 19:34
  Tako je bravo...
 • Korisnik: Goran
  24/01/2019 - 18:49
  Šta reći nego ljudi bez cilja i morala.
 • Korisnik: aleksa
  24/01/2019 - 18:29
  Njima je bitno samo da vređaju, ne biraju sredstva.
 • Korisnik: Oolim
  24/01/2019 - 18:23
  Zaista niko ne zaslužuje da bude vredjan, pogotovo žene
 • Korisnik: Nemanja
  24/01/2019 - 18:11
  Sergej je pao na dno.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi