Šutanovcu sam ja saopštio odluku

Tanjug | vesti 2017-08-18 12:20:11 2017-08-18 12:20:11

Lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković izjavio je danas da je lično predsedniku DS Draganu Šutanovcu saopštio odluku o prekidu saradnje pre nego što je to saopšteno u javnosti, te da je DS napravio ogromnu, trostruku grešku, jer je rešio da predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću pošalje predlog za promenu Ustava.

Vesna Lalić

Odluku o prekidu saradnje sa DS, naveo je Janković za N1, doneo je najviši organ pokreta, koji i određuje politiku PSG.

Na navode DS da su za tu odluku saznali u sredu iz medija, Janković kaže da to nije tačno i da je lično Šutanovcu saopštio odluku pre nego što je saopštenje izašlo u javnost.

Upitan da li će učestvovati na protestima koje je za jesen najavio Šutanovac, Janković je rekao da će pokret učestvovati na njima.

"Bez korišćenja prava na okupljanje, a to je osnovno ljudsko pravo, ne može se srušiti Aleksandar Vučić. Moramo biti spremni da pobedimo Vučića na izborima i to za 10 posto razlike...i da budemo spremni da tu pobedu odbranimo, korišćenjem prava na okupljenje", naglasio je Janković.

Govoreći o beogradskim izborima i potencijalnim koalicijama, on je rekao da partner mora da ispunjava dva uslova - da neće sarađivati sa Aleksandrom Vučićem i vrednosti na kojima se pokret zasniva.

Kako kaže, razgovara sa Vukom Jeremićem, ali ne i sa liderom Dveri Boškom Obradovićem.

"Boško Obradović i Dveri smatraju da je Rusija postojbina Srbije, okreću se Rusiji, i ne prihvataju sva ljudska prava", rekao je Janković, mavodeći da se radi o principima. 

Expand player
Pogledajte više