Šutanovac podnosi ostavku!

D. Ramadani | vesti 2018-03-07 18:02:34 2018-03-07 18:02:34

Lider Demokratske stranke Dragan Šutanovac doneo je ličnu odluku da podnese ostavku zbog loših rezultata koje je koalicija koju je predvodio DS ostvarila na izborima u Beogradu, saznaje „Alo!“ iz dobro obaveštenih opozicionih izvora.

Alo/ Masanori Jošida

Predsedništvo Demokratske stranke održaće danas zajedničku sednicu sa poslaničkim klubom i na toj sednici će predsednik stranke Dragan Šutanovac podneti izveštaj.

- Analiziraće se rezultati izbora, a nije isključeno ni da na toj sednici Šutanovac ponudi svoju ostavku, a da je logično da je zvanično podnese na sednici Glavnog odbora, koja će ubrzo uslediti - objašnjava naš izvor i dodaje da je lider DS-a ostavku najavio još u izbornoj noći, što se moglo zaključiti iz govora koji je održao.

- Ja ne bežim od odgovornosti, nemam dilemu da je Demokratska stranka na meti vlasti sve vreme. Ja sam odgovoran i prema članovima i prema organima i vrlo brzo ćemo o svemu razgovarati. Demokratska stranka postoji 28 godina, moramo da nastavimo da se borimo - kazao je tada Šutanovac.

Kako „Alo!” saznaje, osnovni razlog zbog kojeg je Božović podneo ostavku jeste pritisak javnosti, što i ne čudi ako se ima u vidu da su pojedini članovi DS-a upravo u Božoviću videli krivca za loš rezultat.
Prvi se oglasio Branimir Kuzmanović, nekadašnji predsednik opštine Vračar i funkcioner DS-a, i to samo nekoliko sati nakon zatvaranja biračkih mesta.

- Izgleda da niko ne sme da kaže, pa ću evo kao poznato kukurikalo da kažem: Balša Božoviću, borac si, priznajem. Nego, od kako si predsednik Gradskog, nešto smo se spustili sa 20% na 2,9%. Nemoj, molim te, da smenjuješ još jednog predsednika, podnesi ostavku - napisao je Kuzmanović na svom nalogu na društvenoj mreži Tviter.

Tadićev povratak na lidersku poziciju?

Lider DS-a Dragan Šutanovac i lider SDS-a Boris Tadić juče su se sastali, a glavna tema tog susreta bili su rezultati izbora u Beogradu. Kako „Alo!” saznaje iz izvora bliskih SDS-u, Šutanovčeva ostavka mogla bi biti šansa da se Tadić nađe na čelu unije DS-a i SDS-a.

„Tadić je sve vreme govorio da treba da se formira unija stranaka nastalih iz DS-a. Šutanovčeva ostavku mu pruža šansu da se upravo on nađe na čelu te unije”, objašnjava naš izvor blizak Tadiću.

Interesantno je da su naši reporteri koji su u izbornoj noći bili u izbornom štabu DS-a bili svedoci da je Boris Tadić jedini bio veseo i euforičan, za razliku od funkcionera DS-a, koji nisu krili tugu i nezadovoljstvo.    J. Đ.

 

Expand player
Pogledajte više