"DRAGI MOJI, KOSOVO JE SAMO POČETAK" Suluda čestitka Rame, izneo planove Šiptara za ovu godinu, postaju pretnja PO CEO BALKAN!

Albanski premijer Edi Rama je u svojoj novogodišnjoj poruci rekao da je otvaranje granice sa Kosovom samo početak i da je u planu isti postupak kada su u pitanju Crna Gora, Makedonija i Grčka.

Edi Rama
Edi Rama, Foto: Tanjug/AP

- Verujem da će na proleće granica između Albanije i Kosova biti po kriterijumu Šengenskog sporazuma. U bližoj budućnosti očekujemo po istom principu i modifikovanje granica sa Makedonijom, Crnom Gorom i Grčkom. Takvu praksu ćemo nastaviti sve do stupanja u EU - rekao je Rama.

Premijer samoproglašenog Kosova Ramuš Haradinaj, pre dva dana je objavio kako "granica između Kosova i Albanije prestaje da postoji".

Sličnu poruku izneo je danas i kosovski predsednik Hašim Tači, koji je ocenio je da je 2018. bila godina kosovske armije, a da će 2019. biti godina otvaranja granice sa Albanijom i postizanja konačnog sporazuma između Beograda i Prištine.

- Dok je 2018. bila godina Vojske Kosova, godina koju smo tek započeli biće godina otvaranja granice Kosova i Albanije i postizanja konačnog sporazuma između Kosova i Srbije - napisao je Tači na Fejsbuku, preneo je RTK2.

Povezane vesti

 • Korisnik: una
  01/01/2019 - 17:45
  daj boze da se granice izbrisu na Balkanu.
 • Korisnik: misa tumbas
  01/01/2019 - 17:35
  treba izminirati nasu granicu na jugu da im noga nikad nekroci na to tlo
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi