Rasim Ljajić
Alo / Dejan Briza
Rasim Ljajić

Alo / Dejan Briza

Rasim Ljajić, Foto: Alo / Dejan Briza

Naime, Ugljanin je u sredu napravio skandal istakavši da je Stefan Nemanja, utemeljivač srpske države, ratni zločinac te da je pogrešno po njegovom imenu nazivati škole.

On je napao i Ljajića rekavši da je uložio velike napore da sa dnevnog reda sednica skupština u Novom Pazaru i Sjenici skine tačke dnevnog reda koje se odnose na promenu ulica u ovim mestima, a optužio ga je i da je pokušao da spreči posetu Novom Pazaru Šefika Džaferovića, bošnjačkog člana Predsedništva BiH.

Ljajić je za „Alo!” ocenio da su optužbe Ugljanina na njegov račun apsurdne, a njegove izjave je okarakterisao kao jeftino šibicarenje.

Aleksandar Vučić

Screenshoot RTS

Aleksandar Vučić, Foto: Screenshoot RTS

 

- Ako su nazivi ulica glavni problem u Sandžaku, onda to znači da smo mi Kalifornija - sve smo drugo rešili, samo je ostalo da nam ulice dobiju imena i prezimena. Valjda je važnije da stanovnici tih ulica imaju vodu, kanalizaciju, asfalt, nego kako se zovu. Kao drugo, ne možemo donositi odluke mimo svih procedura i bez minimalne saglasnosti između političkih stranaka, a posebno što u Sandžaku žive i Srbi i Bošnjaci. U takvim okolnostima, ovakve odluke se ne mogu donositi preglasavanjem - kazao je on i dodao da je još apsurdnija Ugljaninova optužba za dolazak Džaferovića.

- Pa ja sam se sreo s njim, imao vrlo dobar razgovor, što je on i spomenuo u svom saopštenju nakon posete Novom Pazaru. S obzirom na besmislenost optužbi, jedino objašnjenje za njih je u nameri Ugljanina da raskine koaliciju, a da druge okrivi da su to oni uradili. U suštini, radi se o jeftinom šibicarenju - zaključio je Ljajić.

Zukorlić: Suljo izgubio političku ulogu u Sandžaku!

Muamer Zukorlić, lider SPP-a i narodni poslanik, tvrdi da je reč o još jednom talasu ovakvih izjava Ugljanina, što je posledica njegove osionosti zbog činjenice da mu njegovi koalicioni partneri to omogućuju.

- Dotatnu nervozu uliva mu i to što je izgubio primarnu političku ulogu u Sandžaku, kao i poziciju predsednika BNV-a, a posetom Džaferovića izazvao je kontraefekat time što ga je vodio u nelegalne džamije. A nije uspeo ni da zadrži ekskluzivitet te posete za sebe, što mu je bila primarna namera. Tvrdnja da sam pokušavao sprečiti posetu Džaferovića jeste obična neistina jer sam za tu posetu saznao tek kad se dogodila. Imajte u vidu da smo ušli u izbornu godinu te da takve izjave imaju za cilj konsolidaciju ionako osutog biračkog tela Ugljanina. Dvogodišnje strateško partnerstvo Ugljanina i Ljajića za njih nije donelo željene rezultate te su ovakve izjave potvrda razočaranja - poručio je on.