Sulja načisto odlepio! Vučić mu kriv za sve, pljuštale uvrede, separatisti skandirali! (VIDEO)

Alo.rs/M. I. | vesti 2018-11-05 09:50:37 2018-11-05 09:50:37

Predsednik SDA Sandžaka Sulejman Ugljanin do sada je nekoliko puta istakao da će, ukoliko lista koju on predvodi pobedi na izobrima 4. novembra, formirati državu Sandžak.

Printscreen

U Novom Pazaru, Tutinu, Sjenici i Prijepolju simpatizeri liste “Samoopredjeljenje” sinoć su proslavili pobedu na izborima za Bošnjačko nacionalno veće (BNV).

Okupljenim Bošnjacima u Novom Pazaru obratio se i lider liste Sulejman Ugljanin i još jednom najavio formiranje republike Sandžak, kojoj je, kako je rekao, jedina prepreka stvaranju predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Pročitajte još:

“Naša dužnost je za ljubav Bošnjaka da formiramo Veće i da poručimo Vučiću da nikad ne može da dobije Veće. Vučić je poražen u Sandžaku. Bošnjaci su na ovim izborima potvrdili da su jedan zreo narod”, ispričao je on sinoć okupljenim pristalicama koji su mu sa odobravanjem skandirali.

Ugljanin je u više navrata prekidan aplauzima i uzvicima: Suljo, Alija, Suljo, Alija i pesmom "Živela sandžačka republika".

Očigledno da Ugljaninovi separatisti imaju iste uvrede i slogane protiv Vučića kao Đilasova opozicija, što možete čuti i u snimku ispod:

 

Expand player
Pogledajte više