Šule preti rušenjem vlasti na ulici!

Ekipa Alo! | vesti 2017-08-06 15:25:09 2017-08-06 15:25:09

Šule demonstracijama želi da podigne rejting DS-a!

Oliver Bunić

Lider demokrata Dragan Šutanovac najavljuje paklenu jesen i preti da će u septembru na ulicama menjati vlast. Kako “Alo!” saznaje iza ovih njegovih najava krije se borba za spas poljuljanog rejtinga Demokratske stranke koji je prema poslednjim merenjima ispod cenzusa.

- Šutanovac je shvatio da samo radikalniji nastup u medijima može da spasi DS od propasti. Rejting stranke je u sve većem padu, a najveći problem je što se sve veći broj simpatizera demokrata okreće Saši Jankoviću i njegovom pokretu - navodi naš dobro obavešteni izvor i dodaje da je počela borba za glasače unutar opozicije.

Udarila ga vrućina!

Visoki funkcioner SNS-a Vladimir Đukanović je, komentarišući navode lidera DS-a, ocenio da je Šutanovcu verovatno dosadno ili ga je udarila vrućina.

- Razmišljati šta govore i pišu oni koji na izborima ništa ne mogu da urade, već misle da je ulica metog, gubljenje je vremena. Šuletu je dosadno na ovoj vrućini, pa dosadu prekraćuje piskaranjem po tviteru - kazao je poslanik SNS-a.

- Previranja u opoziciji traju jako dugo. A trenutno najveći konkurent DS-u je ni manje ni više nego Saša Janković koga je ta stranka podržala na izborima za predsednika Srbije. Dogovor DS-a i Jankovića najveću štetu je naneo upravo demokratama pa se sada Šutanovac latio radikalnije demagogije u želji da povrati odbegle glasače - navodi naš izvor.

Inače, lider demokrata je juče na društvenim mrežama najavio vrelu političku jesen i dodao da će se sa vlašću obračunavati na ulici.

- Od septembra ćemo se videti na ulici da čujemo sta narod misli i ponudimo rešenja za odlazak najgore vlasti u modernoj istoriji Srbije - napisao je on na društvenoj mreži Fejsbuk.

Potpredsednik SNS-a Miloš Vučević kaže za “Alo!” da država neće dozvoliti da se vlast ruši na ulici.

- Očigledno da dosmanlije ne mogu da se “izleče“ od želje, potrebe, da prave haos, da nasilno zauzimaju institucije, da pale i pljačkaju. Verujem da država neće nikome, ne ugrožavajući njegovo demokratsko pravo da iskaže svoje mišljenje, dozvoliti da ugrozi slobode i prava drugih građana i da stvara haos u državi - ocenio je potpredsednik SNS-a Miloš Vučević.

Politički analitičar Dragomir Anđelković za “Alo!” navodi da je u pitanju borba lidera DS-a ne sa vlašću, već sa konkurentima u opoziciji.

- Dragan Šutanovac je u jednom momentu pokušavao da, zbog nekih svojih afera i nekih drugih razloga, omekša odnos prema vlastima. Međutim, sada opet pokušava da se takmiči sa Jankovićem u radikalizmu. Mislim da je to marketinška strategija u borbi, ne toliko sa vlašću, već u borbi sa konkurentima u opoziciji za privlačenje opozicionih glasova - navodi Anđelković i dodaje da je glavni konkurent Demokratskoj stranci opoziciji Saša Janković i njegov pokret.

- DS i Janković su u jednom momentu napravili zajednički račun i procenili da im se isplati da podrže Jankovića za predsedničkog kandidata i verujem da im se sada to obija o glavu - kazao je Anđelković.

Pun kao brod!

 

Expand player
Pogledajte više