Šule i Radulović u sukobu zbog Belog

D.Ramadani | vesti 2017-03-12 17:26:30 2017-03-12 17:26:30

Ljubiša Preletačević izazvao je haos u opoziciji.

D. Milenković

Dok je lider DS-a Dragan Šutanovac pozivao da se ne daju potpisi za kandidaturu Belog, lider DJB-a Saša Radulović je na sav glas apelovao da se pomogne Preletačeviću.

Beli je ipak sakupio potpise, iako su ga minirale opozicione kolege. Naime, na Tviteru se pojavila poruka lidera demokrata u kojoj on poziva da se ne potpisuje za njega.

- Preletačević direktno uzima glasove našem kandidatu, nemojte pozivati da se njemu sakupljaju potpisi, mi radimo za Sašu - napisao je Šutanovac. Kada su ga tviteraši upitali da li je ovo njegova poruka, Šutanovac je odgovorio kontrapitanjem i zapitao se odakle ta poruka na Tviteru, a zatim potvrdio da je njemu interes Saše Jankovića najpreči.

- Pobeda Saše Jankovića nam je cilj, a ne igranje sa matematičkom logikom - kazao je on naposletku.

Ovakav stav lidera demokrata bio je pravi okidač za Radulovića, koji je osuo salvu napada na Šutanovca i DS.

- Iz ovog tvita se vidi ogoljeni partijski interes: nije važna velika izlaznost i pobeda protiv Vučića. Važni su glasovi za DS. Poraz je OK - napisao je Radulović na društvenoj mreži Tviter.

Beli je juče imao poruku za zaraćene strane.

- Samo bez sikiranja obe strane - kazao je on za „Alo!”.

Analitičari pak tvrde da je Preletačevićeva kandidatura šamar za opoziciju!

- Njegova kandidatura će najviše naškoditi opozicionim liderima, koji hoće da se predstave kao rešenje za mnoge probleme, a građani koji su često nezadovoljni političkom elitom podrškom Preletačeviću njima poručuju da zapravo i njih doživljavaju kao problem - objašnjava za „Alo!” Dragomir Anđelković.

Njegovo mišljenje deli i Branko Radun.

- Beli, pre svega, uzima Jankovićeve glasove. Šutanovac je s pravom reagovao jer on oseća da Beli ugrožava jedan procenat glasača Jankovića i DS-a. Radulović podržava Belog protiv Jankovića, jer je to neka vrsta njegove osvete zato što on optužuje Jankovićeve da rade protiv njega i da mu uzimaju biračko telo - naveo je on za „Alo!”.

Šutanovac: Nećemo da obesmislimo izbore

Dragan Šutanovac je kazao za „Alo!” da je DS iskreno i bezuslovno podržao Jankovićevu kandidaturu.

- Naš cilj nije da obesmislimo izbore, već da Srbija dobije predsednika kakvog građani zaslužuju, a da katastrofalni režim Vučića pošaljemo u istoriju. Drugi kandidati nisu nam politička meta. Svako ima pravo da se kandiduje, a videćemo koliko podršku građana će da dobije - rekao je lider demokrata.

 

Expand player
Pogledajte više