Sud Presuda Pravda
Profimedia
Sud Presuda Pravda

Profimedia

Ilustracija: Profimedia

Naime, Majić je na američkoj TV N1 komentarisao izmene krivičnog zakona iskoristivši priliku da na ovoj televiziji pametuje i određuje šta i o čemu treba javno da govori predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Predsednik ima sasvim druge nadležnosti, on ne predlaže zakone. Prema našem Ustavu, predsednik je neko ko proglašava zakone i ima protokolarnu funkciju u tom smislu – rekao je Majić.

Da mu je cilj bio blaćenje predsenika Vučića i najavljene izmene krivičnog zakona pokazuje činjenica da je Majić nespreman došao u emisiju. Da je, međutim, malo pročitao i obavestio se, jer je on sudija koji treba da zakone sprovodi, znao bi da je inicijativu za uvođenja doživotne robije potpisalo čak 160.000 građana Srbije i da kritikujući predsednika Srbije kritikuje i narod koji ne želi da ubice dece i kriminalci šetaju ulicama naše Srbije.

Pitanje je zbog čega Majiću smeta to što će kriminalci napokon biti iza rešetaka? Zašto mu smeta da ubice dece - Tijane, Anđeline, Nikoline... - budu doživotno iza rešetaka?!

Majić se prilikom gostovanja na N1 toliko zaneo, da je izjavio čak i da država Srbija neće biti prihvatljiva za Evrosku uniju. Majić je, dakle, totalno neobavešten, ili živi u zabludi, da je ovo ona ista Srbija koju su vodile demokrate.

Pročitajte još:

Međutim, kada se ta iluzija sudije Majića razbije ostaje to da je Srbija u poslednjih šest godina pokazala da je stub stabilnosti u regionu, i postala poštovana ne samo u Evropi već i na Zapadu i Istoku. Upravo ta politika predsednika Srbije, a koju Majić tako zdušno kritikuje, doprinela je tome da Evropa želi da Srbija postane njena ravnopravna članica.