OŠTRA OSUDA GAĐANJA POLICAJACA ISPRED VLADE SRBIJE Strukovno udruženje policije: Jaja su donesena s namerom, ovo je nedopustivo ponašanje opozicije

Provokacija s namerom

policija, napad, zgrada, Vlada Srbije, Foto: Printscreen Twitter

 

Strukovno udruženje policije „dr Rudolf Arčibald Rajs“ najoštrije osudilo je jučerašnje gađanje jajima uniformisanih policajaca koji su obezbeđivali zgradu Vlade Srbije

" Očigledno je da su jaja donesena s namerom da se gađaju policajci, što je zaista nedopustivo i krajnje provokativno ponašanje. Policija obezbeđuje mnoge objekte od značaja, pa između ostalog i zgradu Vlade Srbije, što je i sasvim normalno. Postavlja se pitanje – čime su policajci koji moraju da se nalaze pored štićenih objekata zaslužili ovakvo sramotno i neprimereno ponašanje, kaže u saopštenju ovo strukovno udruženje policije.

 

Takođe ono što je prema njima posebno zabrinjavajuće, je to što je akter napada na policiju sledbenik Saveza za Srbiju i što ceo događaj ima političku konotaciju. Prema njihovim rečima politička borba se vodi u parlamentu, a ne na ulici i van institucija.

 

" Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije nisu reagovali i dokazali su da su imuni na politički ili bilo kakav drugi uticaj koji je pokušan u navedenom incidentu i da nepristrasno, profesionalno i uz poštovanje ljudskih prava primenjuju policijska ovlašćenja.
Koliko god da se pripadnici policije trude da obavljaju svoj posao profesionalno i u skladu sa zakonom, i iako je opšte poznato da policijska profesija predstavlja jednu od najtežih i najstresnijih profesija na svetu, postoje trećerazredni političari koji i dalje misle da omalovažavajući policiju podižu sebi neostvaren rejting, manipulišući masama i stvarajući nerede i haos na ulicama, dodaje ovo strukovno udruženje i u nastavku kaže:

 

" Dela, držanje i ponašanje lidera jedne političke stranke moraju biti za primer, dosledni instituciji u kojoj obavljaju svoju odgovornu, moralnu i javnu funkciju, a ujedno moraju predstavljati ozbiljnost, umerenost i pravičnost prema narodu koji ih je birao.Političar, kao javna ličnost i lik čije se delo nadaleko čuje i poznaje, ne može sebi da dozvoli luksuz bahatog ponašanja, uvredljivih reči, a kamoli fizičkih napada i nasrtaja na policiju na bilo koji način. Sam taj čin dovoljno već dokazuje neadekvatnost njegovih stavova i razmišljanja kao državnika i takvim političarima nikako nije mesto u instituciji kakva je Narodna skupština Republike Srbije".

  • Korisnik: Andjela
    07/04/2019 - 22:01
    Ne dozvoljavaju ljudima da rade svoj posao, danas ih gadjaju jajaima, sutra ko zna sta ce im pasti na pamet, nema kraja opozicionom ludilu
  • Korisnik: Vesna
    07/04/2019 - 21:00
    Opozicijo, sram vas bilo! Maltretirate postene ljude na duznosti!
  • Korisnik: Goran
    07/04/2019 - 20:46
    Naravno da su jaja poneta sa namerom, niko od njih nije mogao da ih snese na licu mesta. Sankcije!
  • Korisnik: mita
    07/04/2019 - 20:34
    Pomahitale,nekulturne divljake iz opozicije treba izvesti pred lice pravde!
  • Korisnik: aleksandarpuskin
    07/04/2019 - 20:06
    Policija im je kriva jer su oni hteli da kao 5.oktobra svi stanu na njihovu stranu i tako prigrabe vlast,ali Srbija nije vise zemlja kakva je bila te 2000.godine.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

                            

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi