NAJOMILJENIJA AMBASADORKA PORUČUJE "Stiže još pomoći iz Kine"

Čen Bo, ambasadorka Kine u Srbiji, zahvalila je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću na ukazanom poverenju.

Čen Bo
Čen Bo, Foto: Ministarstvo odbrane RS

Ambasadorka Kine u Srbiji Čen Bo izjavila je danas da će ove nedelje u Srbiju stići još jedan kontigent pomoći u vidu medicinske opreme i materijala iz Kine i dodala da su kineski lekari, koji su došli da pomognu Srbiji u borbi protiv korona virusa, u poslednja dva dana imali intenzivne sastanke sa srpskim kolegama i da su im preneli savete i iskustva u vezi sa epidemijom tog virusa.

Bo je zahvalila predsedniku Srbije i srpskom narodu na poverenju koje su u ovoj situaciji ukazali Kini i kineskim stručnjacima koji su, kako je rekla, u poslednja dva dana imali intenzivne sastanke sa srpskim kolegama.

"Naši lekari su posetili nekoliko institucija u Srbiji koje su važne u borbi protiv koronavirusa i dali savete srpskim stručnjacima'', rekla je Bo na pres konferenciji posle sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednice Vlade Srbije Ane Brnabić sa kineskim lekarima.

Bo je kazala da je veliki deo pomoći iz Kine stigao u Beograd, ali da će ove nedelje stići još i dodala da će, kada je reč o nabavci medicinskog materijala i opreme, kineska ambasada biti u kontaktu sa Vladom Srbije i predsednikom Vučićem.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi