Ivica Dačić
Printscreen
Ivica Dačić

Printscreen

Ivica Dačić, Foto: Printscreen

* Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić najavio je pre dva dana da će uskoro još jedna država povući priznanje nezavisnosti Kosova

* Čekala se zvanična nota

* Ministar je jutros gostovao u jutarnjem programa na Javnom servisu gde je otkrio koja država je u pitanju

Ministar Ivica Dačić je na samom početku gostovanja naznačio da je došao taj trenutak kada će reći koja je 14. država koja je povukla priznanje nezavisnosti Kosova.

Pročitajte još:

 

- Došao je taj trenutak, kao što sam i najavio pre neki dan. Čekali smo da stigne zvanična nota i ona je sinoć stigla. Iskoristiću svoje gostovanje u jutarnjem programu da obavestim čitavu našu javnost da je Centralnoafrička Republika 14. zemlja koja je rekla da ne priznaje Kosovo - rekao je Dačić u programu RTS i pokazao zvaničnu notu koju je dobio iz te zemlje s obaveštenjem o povlačenju priznanja.

On je podsetio da je nedavno posetio Centralnoafričku Republiku kada je sa zvaničnicima te zemlje razogovarao o ovom pitanju.

- Kosovo je govorilo da ima 116 zemalja koje je ih je priznalo, ali u ovom trenutku mogu da kažem da je broj zemalja koji ih je priznao pao ispod sto - rekao je Dačić.

Postoji još jedna zemlja koja je donela odluku o povlačenju, dodao je srpski ministar, ne precizirajući o kojoj je zemlji reč.

- Ono što je sigurno, naglasio je Dačić, jeste da oni ne mogu da postanu članica više nijedne organizacije gde se traži glasanje. Oni kažu – sve je gotovo. Ovim im mi pokazujemo da nije i da moraju da pregovaraju sa Srbijom - rekao je Dačić.

Bonus video

Pitali smo građane šta misle o Borisu Džonsonu - jedan odgovor je HIT