Stefanović: Tvrdnje Mektića više nego skandalozne

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova, Nebojša Stefanović, izjavio je večeras da su više nego skandalozne tvrdnje ministra bezbednosti BiH, Dragana Mektića, o navodnom učešću pripadnika srpske policije u policijskoj intervenciji u Banjaluci u utorak.

Nebojša Stefanović
Nebojša Stefanović, Foto: Dejan Briza

Mektić je, naime, ranije rekao "da ne isključuje mogućnost da su u policijskoj intervenciji u Banjaluci učestvovali pripadnici Specijalne policije iz Srbije".

"Pored činjenice da su i Ministarstvo unutrašnjih poslova i predsednik Republike Srbije u potpunosti demantovali bilo kakvo učešće naših pripadnika u događajima u BiH, podsetiću da Mektić, kao ministar sigurnosti, ima kontrolu i nad graničnom policijom, tako da svakako može da zna i ko ulazi i ko izlazi iz BiH", rekao je Stefanović u izjavi za Tanjug.

On otuda ovakvo ponašanje Mektića ocenjuje kao potpuno nedobronamerno prema Srbiji i građanima Srbije.

"Očigledno je da ovakva izjava ima za cilj stvaranje dodatne nestabilnosti u regionu i narušavanje odnosa između srpskog naroda koji živi u Srbiji i u Republici Srpskoj. Kao ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije još jednom u potpunosti odbacujem tvrdnje da je bilo koji pripadnik Ministarstva unutrašnjih poslova učestvovao u događajima u Banjaluci, jer se Srbija ne meša u unutrašnje stvari drugih država i entiteta", poručio je Stefanović.

Pratite nas na InstagramuFacebook-u

PROČITAJTE VESTI KOJE SMO IZDVOJILI ZA VAS - OVDE

 • Korisnik: Sima
  27/12/2018 - 09:26
  Oni zele da destabilizuju Srbiju.Iako znaju da nije ucestvovala nasa policija oni ce reci da jeste,samo da Srbiju poremeti,ali im nije uspelo.
 • Korisnik: Lela
  27/12/2018 - 08:50
  Meketic po necijem nalogu pokusava da krivicu za nemire prebaci na Srbiju.....
 • Korisnik: Loki
  27/12/2018 - 08:37
  Jako ružno sa Mekticeve strane
 • Korisnik: Ana
  27/12/2018 - 08:37
  Ovakve izjave samo dovode do destabilizacije regiona, a svima je poznato da se Srbija uvek bori za mir i stabilnost u regionu.
 • Korisnik: Radovan
  27/12/2018 - 08:20
  Ono sto je Mektić izjavio nema apsolutno nikakve veze sa istinom.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi