Nebojša Stefanović
Youtube printscreen
Nebojša Stefanović

Youtube printscreen

Foto: Youtube printscreen

Ministar Nebojša Stefanović rekao je da je požar na Staroj planini u fazi potpunog gašenja.

- Naše jedinice rade na rešavanju ove situacije, angažovano je 103 vatrigasaca koji gase požar sve vreme, kao i 30 pripadnika Žandarmerije, kao i policajci iz lokalne samouprave. Kompleksi prirode nisu ugašeni. Najveći deo požara se nalazi na strani Bugarske, sa kojima smo u stalnoj komunikaciji. U naredna dva dana možemo da očekujemo potpunu lokalizaciju - rekao je Stefanović.

Ministar je rekao da su imali poteškoća sa vetrom, kao i da su angažovani helikopteri za gašenje požara.

- Naša vlada je obezbedila sva sredstva za korišćenje ruskog aviona Iljušin za gašenje požara i očekujem da narednih dana bude na terenu tamo gde naši helikopteri ne mogu da ugase požare - dodao je Stefanović.

Stara Planina, požar, Vatrogasci,

MUP Srbije

Foto: MUP Srbije

On se zahvalio svima koji su učestvovali u početku u gašenju požara, koji su radili i noću i danju i predložiće da se neki vatrogasci nagrade Sretenskim ordenom.

Ministar Stefanović je potom predstavio rezultate MUP-a, rekavši da ova godina beleži inpresivne rezultate u prethodnih 30,40 godina.

- Pripadnici MUP za grad Beograd uhapsili 29 osoba vezanih za narko trafiking, zaplenili veću količinu droge. Izuzetan rad policije i hoću da im česttitam jer su kvalitetnim radom došli do rezultata - rekao je Stefanović.

Đilasovi ljudi spalili Vesićevu knjigu

Ministar je govoreći o paljenju Vesićeve knjige rekao da snimci pokazuju da aktivni član Đilasove stranke baš spaljuje knjigu.

Goran Vesić

Alo!/ Rajko Ristić

Foto: Alo!/ Rajko Ristić

- I sada imate situaciju da kažu da nisu oni spalili knjigu, ali naravno da je Branko Miljuš organizovao da prate Gorana Vesića. A kada su spalili tu knjigu, snimaju to svojim telefonima, i kada je ta knjiga potpuno izgorela, onda prilazi Miljuš i kaže dosta je gorelo, da pređemo da linčujemo Vesića. Taj koji danas može da spaljuje knjige, šta je onda sledeće. Mene je zabrinulo to što je Đilas danas rekao da jeste njegov član spaljivao knjige, ali da će isti taj čovek ostati u stranci, i time je Đilas pokazaju šta zapravo misli o tome. Plaši me ta neko to uopšte izgovori i podržava takvu politiku - rekao je Stefanović.

Očekujem da nadležni reaguju

Stefanović se obratio javnosti i povodom snimka na kome Lazar Lešnjak priča o torturi koju je prošao kada ga je Marko Bastać, kako tvrdi, vezao za stolicu u mučio devet sati.

- Ima navoda da je ono što Lešnjak priča na snimku tačno. To je sada posao tužilaštva - poručio je Stefanović.

Ministar je naglasio da očekuje reakciju tužilaštva nakon što je u javnost isplivalo jezivo svedočenje kuma Marka Bastaća.

Otmičari moraju biti drakonski kažnjeni

Ministar je odgovorio na pitanja o istrazi otmice dečaka Petra Mitrovića iz Stare Pazove.

Petar Mitrović

Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

- Policija je završila deo istrage vezan za uviđaj, očekujem reakciju tužilaštva koje će kvalifikovati delo, ja se nadam da će kvalifikacija biti oštra, jer onaj ko se drzne da pokuša otmicu deteta, treba da bude drakonski kažnjen.

Podsetimo, televizija Studio B objavila je ekskluzivni snimak ispovesti kuma Marka Bastaća, Lazara Lešnjaka koji tvrdi da je preživeo torturu i da mu je Bastać lično stavljao kesu na glavu, tukao ga i mučio, a sve zbog mreže korupcije u koju su obojica bili upleteni i poslova sa nelegalnom gradnjom na Dorćolu.

Marko Bastać, inače predsednik gradskog odbora Đilasove stranke, uzimao je novac od investitora koji su bespravno gradili na Starom gradu, da mu je novac donošen u kovertama, a kada mu jednu od koverti nije doneo, Lešnjak je preživeo pakao.

Pročitajte još:

Marko Bastać, inače predsednik gradskog odbora Đilasove stranke, uzimao je novac od investitora koji su bespravno gradili na Starom gradu, da mu je novac donošen u kovertama, a kada mu jednu od koverti nije doneo, Lešnjak je preživeo pakao.

Bastać ga je pozvao na sastanak, a onda vezao sa još dvojicom svojih saradnika. Ostale je ubrzo odvezao kada su mu rekli da ne znaju ime čoveka o kojem ih je ispitivao, a svog kuma ostavio, a zatim udarao pesnicama po glavi, mučio, davio... Sve je to trajalo celu noć, čitavih 9 sati.

Studio B

Printscreen

Foto: Printscreen

- Bastać je rekao sada ćemo igrati jedan kviz. Šibao me je kanapom za preskakanje - ispričao je Lešnjak u stravičnoj ispovesti i dodao:

- Posle dva pitanja, dvojicu je odvezao, a mene ostavio. Bio sam udaran kanapom za preskakanje, šiban po telu, u jednom trenutku sam pao sa stolice, najteže mi je palo te noći da li ću se živ vratiti, šta će biti sa mnom i mojom porodicom, nisam smeo ništa da kažem policiji da ne bih imao gadne probleme ja i moja porodica.

Đilasov najbliži saradnik stavlja kese ljudima na glavu i batina ih! (VIDEO)

Televizija Studio B objavila je ekskluzivni snimak ispovesti kuma Marka Bastaća, Lazara Lešnjaka koji tvrdi da je preživeo torturu i da mu je Bastać lično stavljao kesu na glavu, tukao ga i mučio, a sve zbog mreže korupcije u koju su obojica bili upleteni i poslova sa nelegalnom gradnjom na Dorćolu.

Bonus video

Boba Živojinović dužan Palmi