Nebojša Stefanović
Oliver Bunić
Nebojša Stefanović

Oliver Bunić

Nebojša Stefanović, Foto: Oliver Bunić

Upitan da li će ostati na mestu ministra policije, on je ponovio da se "nije rodio u fotelji" i da o tome ko će biti u novoj vladi odlučuje mandatar.

"Verujem da će nova vlada biti formirana toliko brzo, da nema potrebe da spekulišemo", rekao je Stefanović za TV Pink.

Govoreći o premijerovom ekspozeu, on je rekao da premijer nije čovek koji stavlja fraze u ekspoze i dodao da će u njemu biti sve što je politika nove vlade, što je program vlade.

" To je politika koju svi mi moramo da poštujemo, a biće to prilika i da građani Srbije čuju šta će njihova zemlja da radi naredne četiri godine", zaključio je Stefanović.

Smanjen broj ilegalnih prelazaka granice

Stefanović je rekao da je značajno smanjeno krijumčarenje ljudi u Srbiji, kao i broj ilegalnih prelazaka granice.

On kaže da mešoviti timovi Vojske Srbije i policije, koji su raspoređeni na granici ka Bugarskoj i Makedoniji, imaju dobru saradnju i "rade kao jedan" kako bi zaštitili svoju zemlju.

Stefanović je dodao i da je razgovarao sa ministarkom spoljnih poslova Bugarske o tome da se pojačaju zajedničke kontrole dve zemlje na granici.

Navodeći da se migrantska ruta stalno menja, Stefanović je rekao da će migranti ubuduće verovatno pokušavati da uđu preko Makedonije, možda čak i Crne Gore, ali je naglasio da je i na tim granicama pojačana kontrola. Stefanović je naveo da krijumčari na razne načine pokušavaju da uvedu migrante u zemlju, pa između ostalog i tako što kao vodiče koriste maloletnu decu, koja do 14 godina nisu krivično odgovorni.

"Nećemo tolerisati krijumčarenje", podvukao je Stefanović i istakao da je država imala dosta uspeha po tom pitanju u poslednjih godinu dana.