Nebojša Stefanović
Tanjug/Sava Radovanović
Nebojša Stefanović

Tanjug/Sava Radovanović

Nebojša Stefanović, Foto: Tanjug/Sava Radovanović

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da je policija bila u Skupštini Srbije kako bi štitili parlament

- Imali smo prilike da vidimo upade u institucije, unošenje testera, lomljenje državne imovine. Novinari su pitali gde je policija. A, kada imate takvu vrstu ponašanja kao u Starom Gradu, Paraćinu, i nerazumljive scene, postoji opasnost da ponovo ne upadnu u skupštinu, pale i kradu slike - objasnio je on u izjavi za Prvu.

Stefanović je podvukao da je policija bila tamo u dovoljnom broju da odbrani Skupštinu od pokušaja da se zauzme i da je bila uz saglasnost nadležnih skupštinskih organa.

Pročitajte još:

Kazao je da se niko nije nadao ni da će demonstranti upasti u RTS, pa se sada mora računati sa svim, ali je dodao da je zahvalan što nije bilo upada.

Policija je, kako je naglasio, bila spremna da brani živote zaposlenih, ali i ugled Srbije, da pomogne da ne dođe do incidenata.

Negirao je tvrdnje opozicije da su sprečavani autobusi da dođu u Beograd.

- Danas sticajem okolnosti nijedan autobus koji je putovao u Beograd nije zaustavljen. Svi koji su krenuli po redu vožnje, a tako i vozovi su stigli u Beograd. Nijedan problem nismo imali - rekao je on.

Preporučujemo još:

Stefanović kaže da je očigledno problem bio u odzivu, to jest da se odazvao manji broj ljudi nego što su organizatori želeli, pa su im sada krivi drugi, a tako i prevoznici, a i Beograđani, zato što nisu izašli na ulice.

- Ne mogu da dovedu impresivan broj. Zbog toga se sada postavlja pitanje što su nas lagali u prethodnom periodu, kako je na njihovim skupovima bilo 50.000 ljudi, a na današnjem skupu bilo je 7.500. To pokazuje da nisu govorili istinu - rekao je on.

Nebojša Stefanović

Alo!/ Rajko Ristić

Nebojša Stefanović, Foto: Alo!/ Rajko Ristić

Istakao je da se na današnjem protestu, koji se za sada odvija bez incidenata, opada broj učesnika, kao i da se trenutno u šetnji nalazi između 4.000 i 5.000 ljudi.

Preneo je da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić imao nameru da se, povodom zahteva opozicije, obrati građanima, ali je od toga odustao kada je čuo poruke sa skupa.

- Odustao je da se obrati, jer na te poruke i govore možete samo da se nasmejete - kazao je Stefanović.

Izrazio je nadu da će se šetanja završiti mirno.

Komentari (5)

Tamara

13.04.2019 19:31

Protest je potpuni debakl.

Sara

13.04.2019 19:40

Ponasanje opozicije je uzasno, pravi divljaci.

rada

13.04.2019 21:28

Oni su videli impresivan broj, Sergej reče 100000

Jana

13.04.2019 21:31

Nikada im to za rukom poći neće!

Mica

13.04.2019 22:19

policija odlicno radi svoj posao i treba zastiti normalan narod od ovih huligana