"NEĆEMO DOZVOLITI ŠVERC I KRIVIČNO DELOVANJE" Stefanović i Pinter: Prioritet nam je da se očuva bezbednost građana Srbije i Mađarske!

Govoreći o gužvi na graničnim prelazima, Pinter je naveo da je Evropska unija nedavno odobrila najnoviji sporazum o graničnoj kontroli

Nebojša Stefanović, Pinter
Nebojša Stefanović, Pinter, Foto: MUP

Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović istakao je danas u Subotici, posle sastanka sa ministrom unutrašnjih poslova Mađarske Šandorom Pinterom, da je saradnja policija dve zemlje na najvišem mogućem nivou.

„Zajednička sednica dve vlade potvrđuje bliske i komšijske veze Srbije i Mađarske, a policijska saradnja između dve zemlje odvija se na najvišem mogućem nivou“, rekao je Stefanović.

Prema njegovim rečima, sa kolegom Pinterom sastajao se više puta, najviše od svih ministara unutrašnjih poslova, a rezultat tih sastanaka uvek su bili konkretni koraci u pravcu unapređenja bezbednosti građana Srbije i Mađarske i saradnje dve policije.

Ministar Stefanović je naveo da je na današnjem sastanku sa Pinterom razgovarao o merama koje treba preduzeti kako bi se smanjila dužina čekanja na graničnim prelazima, posebno tokom letnje turističke sezone. Takođe, Stefanović je ukazao da je ujedno prioritet da se očuva bezbednost građana Srbije i Mađarske.

„Naš zadatak je da održimo nivo bezbednosti na visokom nivou i da ne dozvolimo šverc preko graničnih prelaza ili da se na bilo koji način ugrozi bezbednost građana Srbije i Mađarske“, poručio je Stefanović.

Ministar Stefanović se zahvalio kolegi Pinteru na razumevanju, ali i na donacijama koje su ojačale kapacitete srpske granične policije i pomogle da spremno odgovori na izazove ilegalnih migracija, šverca narkotika i sprečavanje drugih krivičnih dela.

Mađarski ministar unutrašnjih poslova Šandor Pinter istakao je da je saradnja policija Mađarske i Srbije harmonična i dobra, posebno u oblasti suzbijanja ileganih migracija i organizovanog kriminala od čega koristi imaju građani dve zemlje.

Govoreći o gužvi na graničnim prelazima, Pinter je naveo da je Evropska unija nedavno odobrila najnoviji sporazum o graničnoj kontroli.

„Oni granični prelazi koji nisu bili stalni, sada će biti. Sa kolegama iz Srbije formiraćemo radnu grupu koja će predložiti mere kako da ubrzamo putnički i teretni saobraćaj, ali svakako brzina ne sme biti na štetu bezbednosti“, naglasio je Pinter.

Povezane vesti

 • Korisnik: milica
  16/04/2019 - 07:35
  Sve treba učiniti da dva naroda žive mirno i u slozi.
 • Korisnik: Marko
  16/04/2019 - 06:32
  Imamo podrsku Madjarske u svemu, i to je nesto sto je dobro i treba da potraje.
 • Korisnik: Katarina
  15/04/2019 - 21:01
  Od velikog je značaja unapređivanje saradnje sa Mađarskom. Pogotovo kad je o kriminalu reč.
 • Korisnik: Ana
  15/04/2019 - 20:34
  Bezbednost na prvom mestu, svaka cast.
 • Korisnik: mita
  15/04/2019 - 19:59
  Naš ministar Stefanović je u odličnim odnosima sa ministrom unutrašnjih poslova Mađarske Šandorom Pinterom,što je od velikog značaja u suzbijanju ileganih migracija i organizovanog kriminala !
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi