Aleksandar Antić
Alo!/Vladimir Marković
Aleksandar Antić

Alo!/Vladimir Marković

Aleksandar Antić, Foto: Alo!/Vladimir Marković

Aleksandar Antic, ministar u Vladi Republike Srbije odgovorio je na brutalne optužbe Albanaca na račun srpske premijerke Ane Brnabić.

 

- Premijerka Ana Brnabić nije mogla da uvredi nikoga iz rukovodstva kosovskih Albanaca, jer oni sa ponosom ističu da su na vlast došli iz šume, pa čak i da su spremni tamo i da se vrate, ako ne prođu njihove necivilizacijske odluke. Podsećam da je Ramuš Haradinaj nedavno obećao da će braniti odluku o taksama od 100 odsto na uvoz robe iz Srbije, pa makar iz šume ili iz zatvora. Zato je za podsmeh ta lažna preosetljivost vođa kosovskih Albanaca na reči premijerke Brnabić i to baš u trenutku kada nikome ne mogu da objasne razloge za nasilje koje su njihove policijske snage sprovele protiv Srba na severu Kosova i Metohije - ističe Antić.

Vlora Čitaku

screenshoot/Facebook

 

Ministar kaže da je politika koju vodi Priština daleko je od civlizovanih normi koje danas vladaju u savremenom svetu.

- Zabrana trgovine pod maskom stoprocentnih taksi na robu je u današnjem svetu čisto drumsko razbojništvo, nad kojim se zgražavaju i na zapadu i na istoku, ali uprkos tome u Prištini ne žele da ukinu tu hajdučku meru. Slično je i sa izričitim odbijanjem Hašima Tačija da sprovede obavezu iz Briselskog sporazuma o formiranju Zajednice srpskih opština. Zapad, a pre svih Evropska unija, koji imaju najveći uticaj na kosovske Albance, moraju hitno da pronađu način da primoraju Prištinu da se civilizovano ponaša i da poštuje dogovoreno, ukoliko zaista žele da se proces rešavanja pitanja Kosova i Metohije nastavi i okonča kompromisom - zaključuje Antić.

Komentari (2)

nikola

31.05.2019 18:52

Sto ih istina boli.Do juce su drzali bajonete,a sada bi da budu veliki politicari u tudjem odelu.

bsd

31.05.2019 22:19

Gube podrsku i SADa Albanci!