Srpske i crnogorske kriminalce potplatili da kažu da je Beograd naredio ubistvo Ivanovića!

E. A. | vesti 2018-07-21 21:12:40 2018-07-21 21:12:40

Traže od uhapšenih kriminalaca iz Srbije i Crne Gore da priznaju da je Oliver Ivanović ubijen po nalogu iz Beograda

MUp

Tačijeve službe uz pomoć američke CIA i britanske MI6 pokrenule su specijalnu operaciju čiji je cilj rušenje vlasti u Srbiji i njenog predsednika Aleksandra Vučića. Za taj cilj koriste srpske i crnogorske kriminalce i ubice koji su u noći između srede i četvrtka uhapšeni u Prištini, koje na sve načine pokušavaju da nateraju da priznaju da su ubili lidera kosovskih Srba Olivera Ivanovića po nalogu vlasti u Beogradu.

- Pod najžešćim pritiskom nalazi se Beograđanin Strahinja Đanković (22), kome nude promenu identiteta, sklanjanja u jednu od zemalja Evropske unije, kao i ogroman novac da optuži Vučićevu vlast i srpske službe da su nalogodavac Ivanovićevog ubistva. Đankovića u prištinskom zatvoru direktno obrađuju Tačijevi ljudi, ali je sve direktno koordinirano sa Amerikancima i Britancima, kao i sa službama dve zemlje u regionu - kaže dobro obavešteni izvor „Alo!“.

Prema njegovim rečima, ako Albanci i njihovi pokrovitelji uspeju u svojim namerama, direktna posledica će biti slabljenje pozicije Srbije u pregovaračkom procesu u Briselu, ali i podsticanje nezadovoljstva unutar Srbije, koje bi moglo rezultirati smenom vlasti i dovođenjem onih koji bi za šaku dolara potpisali sve što Tači od njih traži.

Naš izvor dodaje da je pored Đankovića, koji se na KiM nalazi u bekstvu, pošto je osumnjičen da je početkom ove godine ubio P. A. (38), pod velikim pritiskom i Crnogorac Mario Milošević (38), koji je osumnjičen da je za račun kavačkog klana ubio Radomira Đuričkovića u oktobru 2016. na Cetinju, a povezuje se i sa pokušajem ubistva njegovog brata u Beogradu.

- I Đanković i Milošević su bliski sa crnogorskim kriminalnim grupama, ali je ovaj prvi kao član navijačke grupe „junajted fors“ ocenjen kao pogodniji za tu operaciju - zaključuje naš izvor.

Ova saznanja bacaju potpuno novo svetlo na hapšenje četvorice, a zatim još dvojice kriminalaca, kojima je bez ikakvog obrazloženja pripisano da su operativci srpske Bezbednosno-informativne agencije (BIA).

Navodni izvori kosovskog portala „gazetablic.com“ u policiji Kosova su, naime, odmah nakon hapšenja saopštili da je jedan uhapšeni državljanin Srbije, dok su ostala dvojica crnogorski državljani.

- Trojica uhapšenih imaju veze sa BIA i sva trojica su osumnjičeni kao plaćene ubice - rekao je, navodno, izvor tog portala.

BIA je demantovala navode da osobe koje su uhapšene 18. jula 2018. godine na teritoriji Kosova imaju bilo kakve veze sa Agencijom. Mario Milošević, Jovan Pavićević, Strahinja Đanković i Laureta Zuba uhapšeni su po nalogu Interpola zbog sumnje da su izvršili teška krivična dela ubistva i otmica na području teritorije Republike Crne Gore, navodi se u saopštenju BIA izdatom u četvrtak.

Milošević ubio Đuričkovića

Mario Milošević je osumnjičen da je zajedno sa Igorom Mašanovićem (22) i Vukanom Vujačićem (23) za račun kavačkog klana ubio Radomira Đuričkovića u oktobru 2016. na Cetinju, a povezuje se i sa pokušajem ubistva njegovog brata u Beogradu. Na Kosovu je lišen slobode i Đorđe Pavićević (31) iz Nikšića, koji je bio u društvu Miloševića, a koji je pobegao 3. jula 2018. godine iz medicinske ustanove gde je izdržavao kaznu zatvora.

Magla: Tači i stranci od početka manipulišu

Da kosovske službe od početka nisu bile zainteresovane za rešavanje slučaja ubistva Olivera Ivanovića, već za manipulaciju ovom tragedijom, najbolje govori što od početka nisu bile zainteresovane za zajedničku istragu sa srpskim organima, kao ni za dostavljanje relevantnih dokaza kolegama iz Srbije. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je ove nedelje da su srpski istražni organi napredovali poslednjih nedelja u istrazi ubistva, ali da, nažalost, Beograd nema efektivnu vlast na Kosovu i da Srbija nije mogla da sprovede uviđaj, niti je imala pravo da vodi istragu, već su to učinile prištinske vlasti.

„Sve podatke smo dostavili Prištini i spremni smo u svakom trenutku da sarađujemo jer je to za nas ključno pitanje. Tražili smo od nekih stranih službi satelitske snimke da vidimo gde su se sakrile ubice, ali su nam rekli da ništa ne može da se iskoristi iz tih snimaka jer je bila magla. Mi smo, uprkos tome, tražili da ih dobijemo, ali ih nismo dobili“, rekao je Vučić.

Expand player
Pogledajte više