Milorad Dodik
Tanjug/Amel Emrić
Milorad Dodik

Tanjug/Amel Emrić

Milorad Dodik, Foto: Tanjug/Amel Emrić

 Milorad Dodik, predsedavajući Predsedništva BiH, juče nije bio siguran da će se ispoštovati Sporazum koji su u Sarajevu 5. avgusta potpisali SNSD, SDA i HDZ.

- Prošlo je 9 meseci od izbora a neko i dalje ne želi da Srbi u organima BiH budu predstavljeni kako je to predviđeno Ustavom i ostvarenim rezultatima na izborima. Raznim igrama, podmetanjima i lažima Sarajeva i međunarodne zajednice sa zapada, čine se razne spletke da se Srbi ponize i da u organe vlasti ne uđu pobednici na izborima, nego Srbi koji su "podobni "muslimanima. Tako se i sada u Sarajevu izmislila neka priča o odluci koja bi Republiku Srpsku odvela u NATO i to se od Bakira Izetbegovića i muslimana postavlja kao uslov za formiranje Saveta ministara i vlasti u BiH. Čim je potpisan Sporazum u Sarajevu, Amerikanci su odmah skočili i rekli da oni to ne vide u Sporazumu, što je bio vetar u leđa muslimanima da izađu iz tog sporazuma. A onda su iz američke ambasade trazili da sa ljudima iz moga kabineta nešto usaglašavaju u Sporazumu, što sam odbio, jer je to mešanje SAD u unutrašnje stvari BiH - ističe za "Alo!" predsedavajući BiH Milorad Dodik.

Pročitajte još:

Dodik ističe da neće prihvatiti ucene Izetbegovića i Komšića da se ide u NATO.

- Skupština Republike Srpske je donela odluku o vojnoj neutralnosti, što je za mene obaveza. Kad je potpisivan Sporazum rekao sam da ne prihvatam Akcioni plan za put u NATO. Preti nam se silom, ali naš stav je jasan - mi pratimo Srbiju i sve što uradi Srbija i mi ćemo uraditi. Nećemo granicu na Drini, koja bi delila Srbe - naglašava Dodik i dodaje:

- Šta ima veze šta je Palmer rekao. I taj Palmer će proći, ko da je on neka faca, on je deo stare administracije, koja pokušava da koristi percepciju moći Amerike da bi forsirao podršku muslimanima u BiH. Ja sam protiv te politike. I nisam se prepao Palmera. Ja da se njih bojim ili bi napustio ili promenio politiku.

Predsedavajući Predsedništva BiH podseća da je tražio vanrednu sednicu Predsedništva na kojoj će se raspravljati o kandidatu za predsednika Saveta ministara koji bi trebao biti Srbin.

Ajde što im more SMRDI na fekalije i što "DERU" strane turiste, već ima i MRTVIH!

AUTOR: Alo/Tanjug/V.M. DATUM I VREME: 19.08.2019. 09:37 - 19.08.2019. 09:45 Ljudi otišli na odmor, a doživeli horor! Split, Foto: Youtube/Printscreen Deca koja su se otrovala ugljen-monoksidom na brodu "Atlanta" biće prebačena u Rim i njihovo lečenje nastaviće se u jednoj od najboljih pedijatrijskoj bolnici u Italiji.

- Istovremeno, Komšić je zakazao i redovnu sjednicu i bez konsultacija i procedura na dnevni red stavio tačku Akcioni nacionalni plan za članstvo u NATO. Ja neću tražiti da se tačka za put u NATO skine sa dnevnog reda ali ću glasati protiv toga pošto me obavezuje odluka Skupštine RS o vojnoj neutralnosti. Mislim takođe da danas neće doći do imenovanja predsednika Savjeta ministara jer je po dosadašnjim izjavama Sporazum neće biti postignut. Do isteka roka Sporazuma do 5 septembra ćemo odlučiti o daljim potezima. Ja sam spreman da idem do kraja, i treba mi podrška naroda. I ja ću tu podršku tražiti i od Skupštine RS - zaključio je Milorad Dodik u izjavi za Alo! uz poruku da nametnuta rešenja nikada neće proći i da će se protiv njih uvek boriti.

BONUS VIDEO: Pitali smo građane šta misle o Borisu Džonsonu - jedan odgovor je HIT

 

Komentari (1)

zagondzija

20.08.2019 01:07

Tako je Mile srbine ziv bio ????