"BILA JE TO EMOTIVNA ODLUKA, ALI SMO MORALI" Šreder se usred Beograda pravdao zbog bombardovanja, ali Vučić ovo nije mogao da mu prećuti!

Nije se tome nadao!

Šreder, Vučić
Šreder, Vučić, Foto: Tanjug

Nekadašnji nemački kancelar Gerhard Šreder, koji je danas gost u Beogradu na velikom skupu World.Minds, progovorio je šta je prethodilo odluci o NATO bombardovanju Srbije 1999. godine.

Na konstataciju da je prošlo 20 godina od NATO bombardovanja i šta ga je navelo na ovu akciju protiv Srbije, on je odgovorio: Prvo je bila odluka povodom Iraka, morali smo da odlučimo da li učestvovati, ili ne. Druga teška odluka je bila to što smo morali da se prihvatimo intervencije u Avganistanu.

Šreder, Vučić
Šreder, Vučić, Foto: Tanjug

Zajedno sa NATO partnerima smo morali da odlučimo o napadu na Srbiju. To je bila veoma emotivna odluka, ali morali smo da odlučimo da učestvujemo u bombardovanju nakon razmatranja cele situacije na Kosovu."

Vučić je na pitanje Marka Valdera kakva su njegova sećanja na taj period, odgovorio:

- Bilo bi lako da kritikujem Šredera i da kažem da je to bila loša odluka. Mnogo civila je poginulo u NATO bombardovanju, nedužnih ljudi. Moramo da oprostimo, ne možemo da zaboravimo, ali moramo da nastavimo.

 

Povezane vesti

 • Korisnik: olio
  24/05/2019 - 12:37
  Bilo je toliko emotivno da su oni tražili bombardovanj,,da bi pomogli Hitlerovim saveznicima,,Albanxima...Ostavite se laganja dragi Nijemci Goran,,Ut.
 • Korisnik: Braca
  23/05/2019 - 17:43
  Ne smemo ponavljati greške iz prošlosti.
 • Korisnik: Olja
  23/05/2019 - 15:49
  Nećemo niti možemo da zaboravimo, ne možemo iskreno ni da oprostimo, ali moramo preći i gledati dalje zarad budućnosti naše dece.
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi